Sušić: Ozbiljno ćemo pristupiti meču sa Lihtenštajnom

tačno.net
Autor/ica 10.10.2013. u 11:46

Sušić: Ozbiljno ćemo pristupiti meču sa Lihtenštajnom

Igrat ćemo u najjačem sastavu, što znači da respektujemo protivnika. Odavno smo zaboravili prvu utakmicu na njihovom terenu, gdje smo im dali osam golova i veoma ozbiljno ćemo pristupiti meču, jer je naš sutrašnji protivnik u sedam mečeva nakon našeg međusobnog duela primio samo 11 golova, rekao je Sušić

“Moramo što prije dati gol u sutrašnjoj utakmici sa Lihtenštajnom, kako se ne bi mučili i uvlačili u nervozu, što bi nam otežalo posao u jednoj od dvije odlučujuće utakmice na putu ka plasmanu za Svjetsko prvenstvo u Brazil“, kazao je danas na konferenciji za novinare u Sarajevu selektor fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine Safet Sušić.

Prema njemu, BiH utakmicu sa Lihtenštajnom ozbiljno shvata. Kiks se ne smije dogoditi.

”Igrat ćemo u najjačem sastavu, što znači da respektujemo protivnika. Odavno smo zaboravili prvu utakmicu na njihovom terenu, gdje smo im dali osam golova i veoma ozbiljno ćemo pristupiti meču, jer je naš sutrašnji protivnik u sedam mečeva nakon našeg međusobnog duela primio samo 11 golova. U svakom slučaju nadamo se pobjedi i vjerujemo da nećemo imati većih problema sa Lihtenštajnom“, rekao je Sušić.

On je naglasio da će na rasspolaganju imati sve igrače, izuzev Ervina Zukanovića koji još vuče povredu.

“Svi ostali igrači su spremni, raspoloženi i nestrpljivi. Imamo kvalitetan tim i odličnu atmosferu u ekipi, pa se stvarno možemo nadati uspjehu i plasmanu na Svjetsko prvenstvo u Brazil. Što se tiče sastava bit će ofanzivan, kao i susretima sa Slovačkom. Jer, kako sam rekao, što prije želimo dati gol. Nisam još 100 posto siguran ko će sve igrati, ali na desnom boku najbliži da počne utakmicu je Avdija Vršajević“, rekao je Sušić.

Sušić je još jednom ponovio da će posebnu pažnju skrenuti svim igračima da ne komentarišu sudijske odluke na terenu kako se pojedinima ne bi desilo da dobiju žuti karton zbog čega bi mogli biti suspendirani u odlučujućem meču u utorak protiv Litvanije.

BiH će sutra u Zenici ugostiti Lihtenštajn, a zatim će 15. oktobra odmjeriti snage s Litvanijom u Kaunasu. U slučaju dvije pobjede, bez obzira na rezultate drugoplasirane Grčke, Bosna i Hercegovina će ostvariti historijski uspjeh i plasman na SP naredne godine u Brazilu.

“Bilo bi dobro kada bi Slovaci sutra iznenadili Grke na njihovom terenu, ali nećemo se osvrtati na rezultat te utakmice. Imamo sudbinu u svojim rukama, svoj cilj, a to su dvije pobjede u dva naredna meča“, poručio je Sušić.

Na današnjoj konferenciji za novinare prisustvovao je i reprezentativac Vedad Ibišević.

“Ova generacija reprezentacije BiH ima snagu i neće propustiti priliku da se plasira na Svjetsko prvenstvo u Brazilu sljedeće godine“, rekao je Ibišević.

Zanimljivo je da je Ibišević danas bio i u ulozi prevodioca selektoru Sušiću prilikom odgovaranja na pitanja novinara iz Lihtenštajna.

tačno.net
Autor/ica 10.10.2013. u 11:46