Reprezentacija Rumunije: Problemi na treningu, uvježbavali dvije formacije

Autor/ica 24.3.2011. u 13:36

Reprezentacija Rumunije: Problemi na treningu, uvježbavali dvije formacije

Sve je manje vremena ostalo do početka četvrte kvalifikacijske utakmice za odlazak na EURO 2012 protiv selekcije Rumunije, pa se sa nestrpljenjem prate dešavanja u oba tabora.

 Selektor rumunske reprezentacije, Razvan Lucescu, sučio se problemima na zadnjem treningu prije dolaska u našu zemlju.

Najviše glavobolja mu zadaje zdravstveno stanje dvojice najboljih igrača i glavnih uzdanica, Adriana Mutua i Cristiana Chivua. Ni jedan ni drugi danas nisu trenirali sa sagračima.

„Brilliant“ se, prema svemu sudeći, prehladio i ima temperaturu, a stanje mu je dodatno pogoršano upalom krajnika, pa bi mogao propustiti meč u Zenici!

Problema sa zdravljem ima i veznjak Dan Alexa, koji je povraćao na treningu.

Kapiten Chivu, već od treninga u utorak, ne trenira punim intenzitetom i nakon 20 minuta fizičkog napora, vraća se u svlačionicu. Ostatak treninga provodi u teretani.

Od srijede sa ekipom ne trenira ni Cristian Sapunaru, koji prema riječima dužnosnika rumunskog fudbalskog saveza, Paula Zaharija, ima stomačnih problema.

Iznenađenje na današnjem treningu je prisustvo iskusnog Cosmina Contre, koji nije biou prvim planovima, ali nakon današnjeg rada sa saigračima, vjerovatno će doputovati u našu državu.

Selektor Lucescu je na treninzima uvježbavao dvije različite formacije, sa kojima bi se mogao suprotstaviti našim „Zmajevima“ u Zenici.

Prva formacija koju su rumunski reprezentativci uigravali je 4-4-2. Više pažnje se posvetilo napadačkom dijelu igre. Većih igračkih iznenađenja nije bilo, mada je selektor u veznom redu priliku dao Muresanu i Ropotanu. Izbor Muresana i nije neočekivan, ali uz njega se očekivao kapiten Temišvara, Dan Alexa, sa kojim je pružio dobru partiju u prijateljskoj utakmici protiv Ukrajine (2:2). Ovakav izbor i nije iznenađenje, jer dosadašnja standardna dvojica koji igraju na sredini terena, Florescu i Ropotan, nisu odigrali takmičarsku utakmicu za svoje klubove, već nekoliko mjeseci.
U napadu bi svoje mjesto trebali zauzeti Mutu i Marica.
Druga formacija koja je uigravana i za koju će se vjerovatnije selektor Lucescu odlučiti, je 4-2-3-1. Ovakvim rasporedom igrača, Rumuni će pokušati iznenaditi Sušićeve igrače.
Dvojica novih igrača u veznom redu su bili Deac i najbolji igrač i strijelac rumunskog prvenstva Zicu. U toj situaciji, Mutu bi se povukao na poziciju playmakera momčadi. Tako bi u napadu učestvovala četiri igrača: Mutu, Marica, Zicu i Torje, a prostor iza njih morala bi zatvarati dvojica „osigurača“.
Igrači koji bi trebali igrati, u zavisnosti za koju se formaciju selektor odluči:

 

4-4-2

Pantilimon

Săpunaru Tamaş Chivu Raţ

Torje Alexa Mureşan Deac

Mutu Marica

 

4-2-3-1

Pantilimon

Săpunaru Tamaş Chivu Raţ

Alexa Mureşan

Torje Mutu Zicu

Marica

Autor/ica 24.3.2011. u 13:36