Šta Zmajevima donosi eventualna selidba u drugi šešir?

tačno.net
Autor/ica 5.12.2013. u 08:34

Šta Zmajevima donosi eventualna selidba u drugi šešir?

Vijesta da je FIFA odlučila žrijebom skratiti četvrti “šešir” u kojem je devet evropskih selekcija, s nevjericom je dočekana kod svih reprezentacija koje su trenutno u tom šeširu uoči izvlačenja grupa SP-a.

Samo ne kod kod Francuza. Platinijevi Francuzi su ti koji su po automatizmu trebali završiti u drugom šeširu, kao najlošije rangirana evropska selekcija, no nekim “čudom” nisu. I niko još nije objasnio zašto nisu.

Bilo kako bilo, prije žrijeba u petak, jedna od devet reprezentacija bit će izvučena iz četvrtog šešira i prebačena u drugi, tamo gdje su Čile, Ekvador i pet afričkih reprezentacija.

Ukolko to budu Zmajevi, a iskreno se nadamo da neće, to znači da za protivnika iz prve jakosne grupe ne možemo dobiti najlošije rangirane, Belgiju i Švicarsku.

Dakle ona reprezentacija koja bude prekomandovana u drugi šešir, na SP-u će sigurno igrati u grupi sa jednom od četiri najjače južnoameričke reprezentacije iz prvog šešira; Argentina, Brazil, Kolumbija i Urugvaj.

Također, selidba u drugi šešir prije glavnog žrijeba znači da bi Zmajevi iz četvrtog šešira dobili Holandiju ili Italiju.

Jesmo li toliko nesretni da dočekamo grupu u kojoj će biti Brazil, Italija, SAD i Bosna i Hercegovina? Saznat ćemo u petak.

sport.ba

tačno.net
Autor/ica 5.12.2013. u 08:34