Sarajevski klubovi će evropske utakmice igrati na Koševu, Olimpicu rezervna opcija Bilino Polje

tačno.net
Autor/ica 1.6.2015. u 13:39

Sarajevski klubovi će evropske utakmice igrati na Koševu, Olimpicu rezervna opcija Bilino Polje

BiH će ove godine u evropskim takmičenjima predstavljati četiri ekipe, FK Sarajevo će igrati u kvalifikacijama za Ligu prvaka, a Željezničar, Zrinjski i Olimpic u kvalifikacijama za Evropsku ligu. S obzirom na to da tri predstavnika dolaze iz Sarajeva, a da se evropske utakmice u glavnom gradu BiH mogu igrati samo na stadionu Asim Ferhatović Hase, postavlja se pitanje da li je to uopće izvodivo.

U Olimpicu vjeruju da problema s terminima odigravanja utakmica na stadionu Asim Ferhatović Hase neće biti te da će sva tri premijerligaša odigrati svoje utakmice u glavnom gradu.

“FK Sarajevo igra u Ligi prvaka i tu neće biti problema. Mi i Željezničar igramo u Evropskoj ligi, pa ćemo morati uskladiti termine odigravanja utakmica. Vjerujem da ni tu neće biti nikakvih problema”, izjavio je za portal Klix.ba glasnogovnornik FK Olimpic Edin Prljača.

Olimpicu je prioritet da igra u Sarajevu, ali je rezervna opcija zenički stadion Bilino Polje.

“Sve zavisi od žrijeba koji se održava 22. juna u Nyonu. Nakon toga ćemo pristupiti usklađivanju termina odigravanja utakmica. Da li ćemo igrati na Koševu zavisi od situacije, moguće je i da se mimoilazimo sa Željezničarom, što bi bilo idealno. Ako to ne bude slučaj, razmotrit ćemo rješenja. Prioritet nam je da igramo u Sarajevu, ali ne bježimo ni od Zenice. Najvažnije je da nastupamo u Evropi, a gdje ćemo igrati, to će se lako riješiti”, jasan je bio bivši bh. golman.

Nogometaši Olimpica će provesti na odmoru samo desetak dana, nakon čega će se okupiti i započeti pripreme za historijski nastup u Evropi.

“Igrači će se okupiti na pripremama između 10. ili 12. juna. Na sastanku će biti utvrđeni detalji”, završio je Prljača.

klix.ba

tačno.net
Autor/ica 1.6.2015. u 13:39