Raul je otišao, ostao je još samo jedan komadant stare garde

tačno.net
Autor/ica 24.10.2015. u 11:11

Raul je otišao, ostao je još samo jedan komadant stare garde

Malo je igrača koji se mogu pohvaliti da su odbili madridskog giganta Reala, zbog svoje ljubavi prema klubu.

“Ne treba da napuštate svoje siromašne roditelje, kako bi živjeli sa bogatim strancima”, to je bio odgovor Francesca Tottija na pitanje zašto je odbio Real.

Totti se priključio prvom timu Rome 28. Marta 1993. godine, a svoj debi je upisao sa samo 16 godina i 182 dana. Prvi gol je postigao 4. septembra 1994. godine a nastradala je ekipa Foggie. Te sezone je postigao ukupno četiri gola i to je bila samo blaga najava eksplozije koja je uslijedila u narednim godinama.

Totti je suigrač našem Miralemu Pjaniću kojem može biti pravi uzor, jer je u svojoj karijeri zabio ukupno 300 golova, a 244 je postigao u Seriji A i time postao peti najbolji strijelac u povijesti Serije A.

Totti je najveća nogometna ‘faca’ na svijetu, može raditi šta hoće, to je pokazao i u utakmici protiv Lazia, kada je ‘opalio’ selfie sa navijačima nakon postignutog gola.

selfie-totti

Jednostavno rečeno u nekoliko riječi Totti je klasa, strast, zabava, bezbrižnost, nesebičnost, požrtvovanost, ljubav prema dresu i boji, jednostavno on je navijač koji je postao šampion i legenda, jednostavno Totti je fudbal.

I jedno je sasvim sigurno, Totti kada ode u penziju neće samo Roma izgubiti sjajnog igrača i kapitena, nego i cijeli svijet.

sport.ba

tačno.net
Autor/ica 24.10.2015. u 11:11