Hajduk konačno osvojio Koprivnicu

Autor/ica 24.4.2011. u 01:27

Hajduk konačno osvojio Koprivnicu

Slaven Belupo na domaćem terenu poražen je 1:2 od splitskog Hajduka, kojeg je vodio novi-stari trener Ante Miše. Hajduk je tako prekinuo crni niz od četiri utakmica bez pobjede.

Koprivničanci su agresivno krenuli od prve minute. Nakon izglednih prilika Milardovića iz slobodnjaka i Mujanovića, kojem je Kalinić skinuo jak udarac, farmaceuti su uspjeli povesti već u 5. minuti preko Kokalovića. S ruba šesnaesterca pucao je po zemlji, lopta se odbila od Vejića i prevarila vratara “bilih” za veliko slavlje mnogobrojnih domaćih navijača. Slaven Belupo nastavio je napadačkom igrom.

U 12. minuti Mujanović je odlično na desnoj strani pronašao Vojnovića koji se sjurio u kazneni prostor, no u ključnom trenutku pobjegla mu je lopta i Kalinić ju je uspio uhvatiti. Hajduk je tada preuzeo jalovu inicijativu, ali bez posebnih prilika. Igrala se 32. minuta kada je Slaven Belupo bio u odličnoj situaciji. Napadač domaćih Benko s 10-ak metara iskosa na lijevoj strani odlično je pucao, no ispriječila se vratnica. Samo dvije minute kasnije Hajduk je izjednačio. Bulku je dugom loptom našao Tomasova, koji prosljeđuje do Vukušića.

Ovaj je pucao, Nurković je uspio skinuti, no lopta se ponovno odbila do Vukušića koji je ostao sam i pogodio praznu mrežu. Do kraja poluvremena farmaceuti su imali još jednu izglednu.priliku  Bagarić je pucao s lijeve strane, no lopta se odbila od nekog iz splitske obrane i otišla u korner. Hajduk je na početku drugog dijela imao dvije poluprilike, ali je Slaven Belupo ponovno preko Bagarića umalo poveo, no od njegova dva udarca prvi se odbio od obrambenjaka, a drugi je završio preko gola. U 61. minuti Andrić je izveo slobodnjak, lopta je pogodila Vejića i umalo otišla u mrežu, no Kokalović je bio na mjestu i s crte izbio u korner.

Devet minuta kasnije Mujanović je promiješao gostujuću obranu i povratnom loptom našao Benka koji je ponovno bio neprecizan. Hajduk je poveo u 74. minuti. S lijeve strane ubacio je Tomasov, a Čop je neometan s lakoćom pospremio loptu u mrežu nemoćnog Nurkovića. Do kraja utakmice više nije bilo posebnih prilika i Hajduk
je zasluženo odnio bodove s uvijek neugodnog gostovanja u Koprivnici.

Tagovi:
Autor/ica 24.4.2011. u 01:27