Promocija kakvu Visoko nije zapamtilo: Grad sporta se naklonio Faraonu sportskog novinarstva Muhamedu Bikiću

tačno.net
Autor/ica 27.12.2013. u 21:54

Promocija kakvu Visoko nije zapamtilo: Grad sporta se naklonio Faraonu sportskog novinarstva Muhamedu Bikiću

U organizaciji FK Zanatlija u općini Visoko održana je promocija knjige „sportskivremeplov.ba“, autora Muhameda Bikića. Ovo je ujedno bio i završetak ovogodišnjih promocija ove knjige, koja govori o bh. sportskim legendama, među kojima je i nekoliko Visočana.

Upravo, na promociji, pored autora, bila je prisutna najsportskija porodica sa naših prostora – porodica Sirćo (Nevzad, Ibrahim, Mirsad i Edhem), kao i još jedan Visočanin Slaviša Vukičević, zatim tu je bio Vlatko Glavaš nekadašnji bh. reprezentativac, te Dženan Tahmaz ispred organizatora, a sve pod moderacijom novinara Darija Božića.

Autor Bikić se prisjetio svojih novinarskih početaka, koji ga upravo vežu za grad sporta – Visoko i period praćenja rukometne reprezentacije BiH, čiji je, u to poslijeratno vrijeme, selektor bio Nevzad Sirčo. Promotori knjige su istakli da je ovo veoma vrijedno sportsko štivo, ali ujedno i hrabar potez, jer nije nimalo lahko pisati o sportskim velikanima, među kojima su i oni koji, nažalost, više nisu među nama. To je razlog i dokaz da ova knjiga, pored svoje vrijednosti što nosi pečat prošlih vremena ima i svoju budućnost, a upravo je to autor najavio ovom prilikom.

Dakle, „sportskivremeplov.ba“ očigledno će imati svoje nastavke. U općinskoj sali bio je prisutan veliki broj nekadašnjih asova, kao i sportskih radnika, među kojima i Zdeno Antović, koji se također obratio prisutnima, a tu su bili i Asmir Džafić, Faruk Ihtijarević, Mahir Džudžo, Muhamed Husić, Slobodan Kokorus, Mirza Laletović, Mirza Husić, Emir Bijedić…

tačno.net
Autor/ica 27.12.2013. u 21:54