Ivica je nabrijan i na slalomski Globus

Autor/ica 8.3.2011. u 08:18

Ivica je nabrijan i na slalomski Globus

Sada preostaje borba za Mali globus u slalomu i super G-ju – objašnjava direktor skijaške reprezentacije

RIJEKA Ivica Kostelić i Natko Zrnčić-Dim nisu imali dugo vremena za odmor. Nakon bogatog natjecateljskog vikenda u Kranjskog Gori kao naručen je stigao jedan dan pauze, a već danas hrvatska ekspedicija predvođena vodećim skijašem svijeta kreće za norveški Kvitjfell gdje se od 5. od 8. ožujka voze dva spusta (nadoknada Garmischa) i superveleslalom.

Iako je postojala mala mogućnost da propusti vikend brzih disciplina u norveškom skijalištu nove će bodove »loviti« i Ivica, koji ima sasvim lijepe discipline da »ugrabi« i Mali globus u superveleslalomu. Trenutačno je treći s 36 bodova manje od Cuchea.

 – Mislim da Ivici jedan vikend brzih disciplina neće doći loše. Skijaši koje voze sve discipline prolaze strahovit žrvanj, kako fizički tako i psihički, tako da će Ivici ovo dobro doći kao mali odmak od borbe za Veliki kristalni globus, koji po meni već duže vrijeme nije upitan.

– Ivica osjeća veliki pritisak, pogotovo je to bilo vidljivo u Kranjskoj Gori. Ante je postavio stazu, došlo je puno hrvatskih navijača i to je sve ostavilo traga na Ivici

Sada preostaje borba za Mali globus u slalomu i super G-ju – objašnjava direktor skijaške reprezentacije.

Ivica bi nakon Kranjske Gore mogao biti i puno bliže osvajanju slalomskog Globusa kojega želi gotovo jednako kao i Veliki. Na sreću nakon diskvalifikacije zbog »haklanja« vratiju razmak ispred prvog pratitelja Grangea ostao je isti, budući da je Francuz istu pogrešku napravio već u prvoj vožnji.

– Ivica osjeća veliki pritisak, pogotovo je to bilo vidljivo u Kranjskoj Gori. Ante je postavio stazu, došlo je puno hrvatskih navijača i to je sve ostavilo traga na Ivici. Nažalost, dogodila su se dva nesretna izlijetanja zaredom što je neobično za Ivicu.

Pogotovo ovo u Kranjskoj Gori, koje je dosta neobično za njega. Šteta, mogao je biti peti i u velikoj mjeri osigurati slalomski globus. Umoran je i maksimalno istrošen, ali to je slučaj sa svim skijašima koji voze sve discipline. Pa i Svindal se više ne može sastati sam sa sobom – dodaje Pavlek , koji smatra da će slamomska završnica pogotovo biti jako zanimljiva.

– Mislim da je Ivica maksimalno motiviran i nabrijan da uz Veliki globus osvoji i dva Mala globusa, superkombinacijski i slalomski. Bit će napeta i dramatična završnica. No, ja vjerujem da Ivica može osvojiti Mali slalomski globus. Ivica je najjači kada je najpotrebnije. Sve je u njegovim rukama, a već je pokazao da je najjači kada je najteže – zaključit će Pavlek.kraj teksta

Novi list

Autor/ica 8.3.2011. u 08:18