Niko Kranjčar ide u Atletico Madrid

Autor/ica 16.6.2011. u 02:11

Niko Kranjčar ide u Atletico Madrid

Niko Kranjčar uživa u čarima Azurne obale u obiteljskom okruženju, dio kojega je i njegov najbolji prijatelj u reprezentaciji, Darijo Srna. Kapetan »kockastih« zaista nema razloga o bilo čemu razmišljati guštajući u žarkom lipanjskom suncu i obalama Sredozemnoga mora, u »Šahtaru« ima status božanstva i unosan »doživotni« ugovor.

Nikina je situacija bitno drukčija, trener »Tottenhama« Harry Redknapp već odavno na njega ne računa ozbiljno i sve je izvjesnije da će najbolji hrvatski igrač u kvalifikacijama za EURO 2012 napustiti White Hart Lane. Možda neće morati puno dalje od Azurne obale budući da je za Niku ozbiljno zainteresiran madridski »Atletico«.

»Atletico Madrid« ga želi odmah, ali »Tottenham« je taj koji odlučuje o Nikinoj sudbini – kaže Nikin otac Zlatko Kranjčar i apsolutno je u pravu. Niku ugovorna obveza veže sa Spursima još dvije godine i samo dobra volja »Tottenhamovih« čelnika može potaknuti službene pregovore s novim poslodavcima.

 – Mislim da predsjednik »Tottenhama« Daniel Levy ne bi trebao raditi probleme, bilo bi ih sigurno da Niko želi karijeru nastaviti u redovima nekoga premierligaša, ali u ovom slučaju to ne bi smio predstavljati problem – ističe Cico, koji tvrdi da je Primera kao stvorena za njegova sina.

– Kako ne? Primera je uvijek odgovarala znalcima, a Niko to jest. Uostalom, »Atletico« je odličan klub, u kojemu igra puno klasnih igrača. Njegova bi klasa u Španjolskoj sigurno došla do izražaja – zaključio je Kranjčar senior. I opet nije pogriješio.

U prilog svježim Cicinim vijestima o nogometnoj budućnosti njegova sina Nike ide i činjenica da je argentinski veznjak i jedan od najboljih igrača »Atletica«, Sergio Agüero , još prije dvadesetak dana jasno i glasno izrazio želju za odlaskom, iako zna da mu ugovor istječe u lipnju 2014. godine.

Agüerova odštetna klauzula iznosi 45 milijuna era, a interes su već iskazali »Barcelona«, »Manchester City« i »Real Madrid«. Promijeni li Agüero sredinu, čelnicima »Atletica« ostat će dovoljno novaca i prostora da aktualiziraju razgovore na relaciji Madrid – London.

Iz Njemačke još uvijek stižu vijesti da je za Niku Kranjčara ozbiljno zagrizao i »Wolfsburg«, čelnici kojega hrvatskoga reprezentativca vide kao idealnu zamjenu za Brazilca Diega.

Skupocjena momčad u vlasništvu bogatoga automobilskoga koncerna Volkswagena, koja je minule sezone na jedvite jade sačuvala prvoligaški status, neočekivano je u smiraju prvenstva ostala bez Diega i »vukovi« silno trebaju alternativu.

Problem je, međutim, što Niko u nekoliko navrata naglasio da su njegov prvi izbor Španjolska i Italija

Autor/ica 16.6.2011. u 02:11