Analiza Bloomberg Sportsa: Zmajevi prolaze u drugi krug

tačno.net
Autor/ica 9.12.2013. u 10:51

Analiza Bloomberg Sportsa: Zmajevi prolaze u drugi krug

Vodeća svjetska kompanija koja se bavi sportskom analizom simulirala je čak 6.4 miliona utakmica Svjetskog prvenstva, a zaključak vezan za naredni Mundijal tvrdi da će titulu najboljeg ponijeti domaćin prvenstva Brazil.

Nakon što su grupe Svjetskog prvenstva ugledale svjetlo dana kompanija Bloomberg Sports, koja se bavi sportskom analizom, proračunala je aspekte kojima je napravila simulaciju konačnog ishoda Svjetskog prvenstva.

Prema proračunu koji je podrazumijevao simulaciju svake pojedinačne utakmice po više od stotinu puta, BS je preračunao 6.4 miliona mečeva. Reprezentacije su prethodno dobile koeficijente na koji su uticali forma, kvalitet, rejting, te klimatski faktori.

Rezultati su pobjednikom proglasili Brazil. Bosna i Hercegovina glatko je preskočila Iran i Nigeriju i plasirala se u osminu finala.

Tamo nas je prema Bloomberg Sportsu zaustavila Francuska, koja je u narednoj rundi eliminisana od Njemačke. Najviše šansi BS dao je domaćinu (49.5%), potom Argentini (36.7%), Njemačkoj (32.4%) i Španiji (29.3%).

sportsport

Tagovi:
tačno.net
Autor/ica 9.12.2013. u 10:51