Misimović u Kini namješta nišanske sprave

tačno.net
Autor/ica 1.3.2013. u 09:21

Misimović u Kini namješta nišanske sprave

Bosanskohercegovački reprezentativac Zvjezdan Misimović se, čini se sjajno uklopio u svoju novu momčad Guizhou Renhe, u kojoj nastupa zajedno sa još jednim bh. asom Zlatanom Muslimovićem.

Dvojica bh. internacionalaca trenutno sa svojim klubom igraju azijsku inačicu Lige prvaka, a njihova momčad je u duelu s japanskim Kashiwa Reysolom poražena s 1:0.

Ipak, ono što je zanimljivo je to da kineska javnost s posebnom pažnjom prati sve poteze našeg reprezentativca Zvjezdana Misimovića, koji je, očigledno, tamošnju javnost u jako krakom roku ‘kupio’ svojim lucidnim pasovima i fenomenalnim slobodnim udarcima.

Upravo protiv Kashiwe je Misimović u više navrata zaprijetio golu protivnika, da bi za svega četiri minuta čak dva puta iz slobodnih udaraca pogađao okvir gola.

Ostaje još uvijek nejasno da li će i popularni Miske dobiti pozivnicu od selektora Safeta Sušića za veliki ogled s Grčkom u Zenici, međutim, prema ranijim riječima selektora, svaki kvalitetan igrač nam je bitan, pa tako sigurno možemo očekivati i povratak Misimovića u nacionalni tim.

 

sportsport.ba

 

 

 

tačno.net
Autor/ica 1.3.2013. u 09:21