EKSKLUZIVNO: Misimović u Nürnbergu završava karijeru

tačno.net
Autor/ica 23.7.2013. u 07:46

EKSKLUZIVNO: Misimović u Nürnbergu završava karijeru

Zvjezdan Misimović stupio je u kontakt sa svojim bivšim klubom Nürnbergom i, kako sada stvari stoje, tamo će i završiti karijeru, saznaje ekskluzivno “Sport.ba”.

Naime, Miksketu je dosadilo igranje u dalekoj Kini u kojoj se nikad do kraja nije uspio do kraja adaptirati.

Zbog toga je donio odluku da se vrati u Evropu, odnosno u klub u kojem je već igrao nakon dolaska iz Bochuma u sezoni 2007/08.

Iako je sezonu ranije u Bochumu postigao 21 gol, Miske je u FC Nürnbergu na 28 utakmica postigao duplo manje (10).

I pored toga naš internacionalac kaže da mu je to jedan od najdražih perioda u karijeri i da taj klub i navijače nikad neće zaboraviti.

Rekorder po broju nastupa za Bosnu i Hercegovinu nada se da mu trenutni Guizhou Renhe F.C. neće praviti probleme te da će ugovor biti sporazumno raskinut.

Kao što se od prije zna selektor Safet Sušić za prijateljski susret protiv SAD na Koševu nije pozvao Zvjezdana Misimovića zbog daljine i činjenice da bi mu puno vremena da dođe na zakazano okupljanje.

To naravno ne znači da Misketa nećemo gledati u dresu BiH u Zenici protiv Slovačke.

 Misketova karijera

Zvjezdan Misimović karijeru je počeo u omladinskim pogonima SV Nord Lerchenau, TSV Forstenried, SV Gartenstadt Trudering i München Gerna. Kao pionir odlazi u drugi tim Bayerna, gdje je u periodu 2000. do 2004. odigrao 102 utakmice i postigao 44 gola. Za prvi tim Bayerna odigrao je samo 3 utakmice.

Svoj prvi pravi angažman dobija 2004. kada dolazi u Bochum. Tamo postaje standardan igrač, te u 92 utakmice postiže 21 pogodak. Nakon Bochuma prelazi u FC Nürnberg, a 2008. godine i u Wolfsburg. Od augustu 2010. član je turskog Galatasaraya, a marta 2011. u Dynama iz Moskve. Od januara 2013. član je kineskog Guizhou Renhe F.C.

 

 

 

 

 

izvor: sport.ba

tačno.net
Autor/ica 23.7.2013. u 07:46