Messi ozbiljnije povrijeđen, slijedi pauza

tačno.net
Autor/ica 29.9.2013. u 14:13

Messi ozbiljnije povrijeđen, slijedi pauza

 Argentinski čarobnjak Lionel Messi napustio je travnjak samo nekoliko minuta nakon što je postigao prvi gol u utakmici protiv Almerije.

 Sigurno je da neće nastupiti barem na utakmicama protiv Valladolida i Celtica.

Desetka Barcelone je bila zamijenjena nakon što je napravio gest prema klupi da ne može nastaviti meč. S usana su mu se mogle pročitati riječi: “No puedo (ne mogu).“ FC Barcelona je službeno saopštila da se radi o ozljedi mišića bicepsa femorisa desne noge, a koliko dugo će biti odsutan nije poznato. Ono što je sigurno je da FC Barcelona neće moći računati na njega u iduća dva duela: ligaškom protiv Valladolida na Camp Nou i protiv Celtica na Celtic Parku u okviru Lige Prvaka. Danas će biti podvrgnut dodatnim testovima kako bi se tačno utvrdilo na koliko vremena ga je FC Barcelona izgubila.

Prema navodima Catalunya radija radi se o rupturi bicepsa femorisa, zbog koje će Messi biti odsutan naredne tri sedmice, što bi značilo da bi se trebao vratiti nakon internacionalne stanke. Tata Martino je nakon utakmice izjavio da Messi ima „problemčić“ s mišićem desne noge, te da će sve biti poznato sutra nakon što se urade testovi u Barceloni. Svi saigrači poželjeli su mu brz oporavak, naglasivši da je Messi ključni igrač u ekipi.

Usput spomenimo da se sinoćnjim golom Messi izjednačio s legendarnim napadačem Cesarom Rodriguesom na petom mjestu najboljih strijelaca u La Ligi ikad, sa 223 postignuta gola, te da je prestigao  Sancheza i Raula, ikone madridskog Reala.

scsport.ba

tačno.net
Autor/ica 29.9.2013. u 14:13