Liga prvaka: Robin van Persie odveo United u četvrtfinale, Borussia izgubila, ali ide dalje

tačno.net
Autor/ica 20.3.2014. u 08:40

Liga prvaka: Robin van Persie odveo United u četvrtfinale, Borussia izgubila, ali ide dalje

Manchester United i Borussia Dortmund pridružili su se u četvrtfinalu Lige prvaka Barceloni, Bayernu, PSG-u, Atletico Madridu, Chelseaju i Real Madridu. Crveni vragovi savladali su Olympiakos sa 3:0, dok je Borussia Dortmund na svom terenu pretrpjela poraz od Zenita – 1:2.

Manchester United – Olympiakos 3:0 (0:2)


Olympiakos je odigrao dobru utakmicu protiv Manchester Uniteda na svom terenu i revanš su dočekali sa dva gola prednosti. No, ekipa Davida Moyesa se dobro pripremila za težak zadatak.

Manchester United je od samog početka utakmice na Old Traffordu krenuo borbeno. Prvu priliku imao je Wayne Rooney u 7. minuti kada je šutirao iz slobodnog udarca, ali mu je golman to savršeno odbranio.

Ipak, United dolazi do vodstva u 25. minuti i to iz penala.

Jose Holebas je ružno startao i sudija je svirao faul. Penal je realizirao Robin van Persie, preciznim šutem uz desnu stativu.

Pred sami kraj drugog poluvremena Robin van Persie je još jednom zablistao. Njegov šut je bio savršeno precizan i lopta je završila u mreži suparnika.

Bio je to preokret koji je Manchester United priželjkivao kako bi u drugom dijelu utakmice došli do pogotka koji bi im osigurao prolazak u četvrtfinale najelitnijeg klupskog takmičenja.

U tome su i uspjeli. Raspoloženi Robin van Persie u 52. minuti dolazi do hat-tricka sjanim pogotkom iz slobodnog udarca. Golman je bio potpuno nemoćan.

Olympiakos je nastojao doći do pogotka i imali su nekoliko sjajnih šansi, međutim nisu uspjeli realizirati svoj naum.

Robin van Persie je pred sami kraj utakmice izašao iz igre jer više nije mogao trpjeti bol. Koliko je njegova povreda ozbiljna bit će poznato nakon što prođe ljekarske preglede.

Borussia Dortmund – Zenit 1:2 (4:2)


Dortmund je zabilježio važnu pobjedu rezultatom 4:2 protiv Zenita u St. Petersburgu te su utakmicu na domaćem stadionu Westfalenstadion dočekali kao favoriti. Ipak, ruski tim je odlučio da se ne preda bez borbe.

Zenit je do pogotka došao u 16. minuti igre.

Hulk je šutirao sa 28 metara udaljenosti, nakon solo prodora. Precizno je pogodio lijeve rašlje i Roman Weidenfeller to nije mogao odbraniti.

Borussia do izjednačenja dolazi u 35. minuti igre. Sebastian Kehl je nakon sjajnog centaršuta glavom pogodio donji lijevi ugao suparničkog gola.

Zenit se nije predavao ni u drugom poluvremenu. Do pogotka su došli u 73. minuti igre.

 

Jose Rondon je nakon savršenog centaršuta ostao sam pred golmanom i glavom udario loptu koja je završila u mreži njemačkog tima.

Liga prvaka, osmina finala:

Manchester United – Olympiakos 3-0 (Van Persie 24-11m, 45, 51) 0-2 prva utakmica
Borussia Dortmund – Zenit 1-2 (Kehl 38 / Hulk 16, Rondon 73) 4-2 prva utakmica

klix.ba

tačno.net
Autor/ica 20.3.2014. u 08:40