IDEMO ACINI ZMAJEVI:BiH kreće u pohod na drugi krug

tačno.net
Autor/ica 4.9.2013. u 11:38

IDEMO ACINI ZMAJEVI:BiH kreće u pohod na drugi krug

Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine danas u 14:30 u Jesenicama, u dvorani Podmežakla, započinje svoj put na ovogodišnjem Eurobasketu, a protivnik im je selekcija Latvije.

Sa Latvijcima smo se do sada sastajali dva puta i to zanimljivo, Latvija nam je bila prvi protivnik i u kvalifikacijama za Eurobasket. U Sarajevu smo trijumfovali tijesno 87:84, a za naš trijumf su bili najzaslužniji Teletović sa 24, te Wright sa 20 poena, dok smo u Latviji poraženi rezultatom 80:64 kada su naš napad predvodili Đedović sa 16, te Wright sa 13 postignutih poena.

Naš sastav se od tih duela mnogo izmjenio, uostalom kao i Latvijski.

Edin Bavčić, Nemanja Gordić, Muhamed Pašalić, Andrija Stipanović, te Marko Šutalo, sve su to igrači koji nisu igrali za reprezentaciju Bosne i Hercegovine u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo, te na ovom Euroasketu donose potrebnu širinu našem najboljem košarkaškom timu.

Dok selekcija Latvije na ovo prvenstvo dolazi veoma oslabljena neigranjem NBA centra Andrisa Biedrinsa, te igrača Partizana Davisa Bertansa. Obojica su nastup otkazali zbog povreda, ali su zato tu Janis Blums član Rytasa, te novi član Bilbaa, Davisov brat, Dairis Bertans i oni bi trebali scsport.ba

tačno.net
Autor/ica 4.9.2013. u 11:38