Kakav zaokret: Guardiola na klupu mrskog rivala

tačno.net
Autor/ica 24.12.2015. u 11:51

Kakav zaokret: Guardiola na klupu mrskog rivala

Kako je sve izvjesnije da će Rafael Benitez uskoro dobiti otkaz u Real Madridu, iz uprave kluba počeli su se rapitivati među svojim članovima o potencijalnim kandidatima. Na vrhu liste ljudi koji bi mogli voditi “kraljevski” klub našao se najuspješniji trener u historiji “mrskih” rivala Barcelone, Pep Guardiola, javlja Marca.

Sama pomisao da bi Guardiola moga voditi Real izgleda gotovo nevjerovatno, međutim, ako se bolje razmili to bi bio idealan izbor za madridski klub ako žele našteti Barci. Ne samo da je on dijete tima sa Camp Noua, njihov najuspješniji trener i ponos, nego je Guardiola čovjek koji najbolje poznaje igru Barce koja je godinama trn u oku klubu iz španske prijestonice.

Guardiola je prije nekoliko dana objavio da napušta Bayern što ga je odmah svrstalo na prvu poziciju željenih trenera za mjesto na klupi Reala (spominju se još Zinedine Zidane, Jose Mourinho, Arsene Wenger). Ukoliko bi došlo do eventualnog angažovanja Guardiole to bi pomalo ličilo na zaplet nekog holivudskog filma, ali smo mišljenja da na kraju do njega neće doći.

Kako god, sve češće spominjanje dolaska novih trenerskih imena na Santiago Bernabeu može značiti samo jedno – dani Rafe Beniteza u klubu su odbrojani.

N1

tačno.net
Autor/ica 24.12.2015. u 11:51