Gradonačelnikove podvale: Lažove bezobrazni, nisi u stanju Stari most obezbjediti od idiota a Veležu bi vratio stadion

tačno.net
Autor/ica 8.4.2016. u 09:36

Gradonačelnikove podvale: Lažove bezobrazni, nisi u stanju Stari most obezbjediti od idiota a Veležu bi vratio stadion

Gradonačelnik Mostara, Ljubo Bešlić dao je opširan intervju na TV 1 gdje je za stanje u kojem se nalazi jedan dio Mostara tzv. istočni dio grada optužio bošnjačku vlast, no ono što je izazvalo najviše reakcija u javnosti  jeste njegova tvrdnja  da je ponudio  FK Velež da se vrati na  stadion pod Bijelim brijegom.

Bešlić je kao iskusni manipulator iznio još čitav niz laži i poluinformacija uključujući i to da je nudio promjenu  imena  ulica nazvanim po ustaškim prvacima Francetiću i Budaku, zaboravljajući da je prijedlog podrazumijevao i ukljanjanje ulice Josipa Broza Tita. Izjednačavanje ustaša i partizana je koncept nove hrvatske desnice kao samo jedan korak u ozbiljnom planu revizije povijesti od 1941. do 1995.

Najbolji bh. fudbalski sportski novinar koji piše između ostalog i za britanski Guardian, Saša Ibrulj odgovorio je Ljubi Bešliću na njegovu lažnu izjavu da je bio spreman vratiti Velež pod Bijeli brijeg.

“Golemo te nije sramota, bezobrazniče. Praviš se mahnit na činjenicu da je grad dvadeset godina nakon rata podijeljen i da se i sad, ti i isti takvi kao ti samo u drugoj boji, svi zajedno trudite da ostane tako.

Nisi u stanju organizovati da deset đuturuma cvijeće položi na Partizanskom groblju za 14. februar a da ih ne gađaju kamenjem i ne napadaju. Nisi u stanju osigurati da ne porazbijaju spomenike, a kamoli glave, lažove. Da ne govorim da dvadeset godina ni jedan jedini derbi nije prošao bez problema, ljudi prelaze, baš kao i oni starci na Partizansko, 500 metara autobusom i to s glavom u torbi, a ti bi kao organizovao svake druge subote da normalno prošetaju do Bijelog brijega i gledaju Velež.

Nisi u stanju Stari most obezbjediti od idiota, a kao Veležu bi vratio njegove prostorije na stadionu, pa da neko svaki dan ide na posao a djeca da treniraju na pomoćnom? Ili bi posl’o Hasu Šišića da pročita govor na Sutini kad padne mrtva glava?

Što nisi vratio FK Lokomotivu u Rodoč? Što ne vratiš ŽRK Lokomotivu na Bijeli brijeg? Prije njih Galebice? Ili recimo RK Velež? Barem bi se njih trebao sjećati, i oni su nekad igrali na Bijelom brijegu. Nekadašnju KK Lokomotivu, bila je i ona živa iza rata? OK Student? Ili niko nije htio da se vrati?”

tačno.net
Autor/ica 8.4.2016. u 09:36