Završeni 448. skokovi sa Starog mosta: Lorens Listo ponovo šampion

tačno.net
Autor/ica 27.7.2014. u 18:48

Završeni 448. skokovi sa Starog mosta: Lorens Listo ponovo šampion

Na tradicionalnom 448. takmičenju u skokovima sa Starog mosta u Mostaru Lorens Listo ponovo je osvojio prvo mjesto, javlja Anadolu Agency.

Listi je ovo osma titula najbolje mostarske “laste”. Rekord u skokovima sa Starog mosta drži Emir Balić sa 13 osvojenih titula. Drugo i treće mjesto u skokovima na glavu osvojili su Vedad Pašić i Mustafa Šarić iz Zenice.

Žiri u sastavu: Emir Balić, Mirsad Deda Pašić, Ailica Jakirović, Enver Novaković i Samir Zukanović  nije imao nimalo lak zadatak jer su u nekim kategorijama odlučivale finese.

Isti broj bodova na takmičenju u skokovima na noge, sve desetke, dobili su Edi Fink, Admir Delić i Igor Kazić. Prema ocjeni sudijskog žirija koji ocjenjuje i ukupan dojam kao najbolji ocijenjen je skok Igora Kazića.

U skokovima na glavu takmičilo se 18 skakača, dok je na takmičenju skokova na noge učešće uzelo njih 26.

Na ovogodišnjem takmičenju pored Mostaraca učestvovali su i skakači iz Zenice, Sarajeva i Kragujevca. Najmlađi skakač i bio jeAhmed Sejdović (rođen 1999. godine) kojem je ovo bilo drugo učešće.

Skokove je pratilo nekoliko hiljada gledalaca, a svečano su otvoreni pismom akademika Predraga Matvejevića o antifašističkoj borbi.

AA

tačno.net
Autor/ica 27.7.2014. u 18:48