Amerikanci održali lekciju Kanađanima i obranili naslov Svjetskih prvaka

Autor/ica 17.7.2011. u 10:04

Amerikanci održali lekciju Kanađanima i obranili naslov Svjetskih prvaka

Amerikanci su još jednom pokazali da su definitivno najbolji u sportu koji su sami osmislili. Na Svjetskom prvensvu u američkom nogometu koje se proteklih dana odigravalo u Austriji, američka reprezentacija obranila je titulu svjetskih prvaka.

Uvjerljivom pobjedom 50:7 nad debitantima Kanadom, oduševili su 20 tisuća gledatelja i pokazali kako američki nogomet ima svoje fanove i u Europi.

Amerikanci su od samog početka preuzeli incijativu na terenu i Kanađanima su više poklonili, nego dopustili, da postignu jedini pogodak na utakmici. Koliko je američka momčad bila nadmoćna najbolje govori podatak da je nakon dvije četvrtine rezultat bio 37 naprema 7.

Iako se Kanađani ni u drugom poluvremenu nisu predavali i do posljednje sekunde su pokušavali postići drugi pogodak, Na žalost, to im je uspjelo nakon što je isteklo vrijeme igre pa im nije priznat.

Na kraju, Amerikanci su obranili svoju titulu prvaka, a Kanađani su u svom prvom nastupu osvojili srebro.

U utakmici za treće mjesto, Japan je obranjenim field golom u posljednjim sekundama utakmice osvojio brončanu medalju. Utjeha za reprezentaciju koja je od početka odigravanja svjetskih prvenstava u američkom nogometu 1999. svaki put bila u finalu. Konačni rezulat bio je 17:14 za Japan. Meksiko je tako završio na četvrtom mjestu.

Njemačka je osvajanjem petog mjesta i pobjedom nad Francuskom od 21:17 dokazala da je najjača reprezentacija u Europi.

Domaćin Austrija na kraju je razveselila svoje navijače jedinom pobjedom na prvenstvu, onom za sedmo mjesto protiv Australije.

Nacional

Autor/ica 17.7.2011. u 10:04