Genije se vraća kući: Veliki Baka Slišković u svom Veležu?

tačno.net
Autor/ica 24.4.2013. u 20:11

Genije se vraća kući: Veliki Baka Slišković u svom Veležu?

Legendarni Blaž Baka Slišković, svojevremeno jedan od najboljih fudbalera Veleža, prema još uvijek neslužbenim informacijama, mogao bi od naredne sezone postati trener kluba u kojem je ponikao i pružao neke od svojih najboljih partija u crvenom dresu Veleža.

Piše: Nermin Bise

Ova je informacija, naime, danas procurila u svečanoj loži tokom utakmice između Veleža i Širokog Brijega na kojoj je bio i Baka Slišković u pratnji svog sina Vladimira i kćerke Hane.

U Bakinom društvu bio je i Nermin Nikšić, aktuelni premijer Vlade FBiH, koji je neformalno i prvi čovjek Veleža, a kako smo uspjeli saznati Nikšić i Slišković su upravo otvorili pitanje mogućnosti Bakinog angažmana na kormilu Veleža.
-Izgleda da su počeli razgovori i da bi zaista moglo doći do Sliškovićevog angažmana, i ta mogućnost je vrlo moguća i realna, rekao nam je jedan od članova Uprave ”Rođenih”. Slišković je današnju utakmicu napustio odmah po završetku utakmice, tako izbjegavši znatiželju novinara među kojima se proširila informacija o eventualnom Sliškovićevom preuzimanju trenerskog kormila Veleža.
Podsjetimo, Slišković je kao igrač bio jedan od najboljih igrača i golgetera Veleža. Crveni dres sa brojem 8 zamijenio je osmicom u bijelom dresu splitskog Hajduka, poslije kojeg je popularni Baka karijeru nastavio u inostranstvu igrajući na nekoliko renomiranih klubova u Italiji i Francuskoj.
Kao trener najzapaženiju ulogu imao je na poziciji selektora reprezentacije BiH koju je predvodio u dva kvalifikaciona ciklusa s prilično dobrim uspjehom.
Ukoliko se tačnom ispostavi informacija da je Sliškoviću ponuđeno da trenira Velež, odnosno da su razgovori oko toga počeli, jedno je definitivno sigurno i izvjesno: to bi u Veležu značilo svojevrsni preokret i euforiju, stadion bi na svakoj utakmici bio popunjen do zadnjeg mjesta, a legendarni Baka bi svojom karizmom i svojim ugledom kojeg uživa u ovom klubu ”zapalio” Mostar i vjerne navijače Red Army.
Ukoliko bi ove informacije dobile i službenu potvrdu i razgovori sa Sliškovićem budu nastavljeni i poluče dogovorom, Baka bi Velež mogao preuzeti već po završetku ovog prvenstva, i poveo bi taj klub u narednom prvenstvu gdje bi se istakle ambicije Veleža za najviši plasman.
tačno.net
Autor/ica 24.4.2013. u 20:11