Američka ponuda Splitu: Platit ćemo ogromne dugove Hajduka i obnoviti devastirani Poljud!

tačno.net
Autor/ica 2.7.2013. u 13:33

Američka ponuda Splitu: Platit ćemo ogromne dugove Hajduka i obnoviti devastirani Poljud!

Dvadesetak američkih investitora danas će složiti ponudu za kupnju 31 posto dionica Hajduka od većinskog vlasnika, grada Splita (koji ima 56 posto dionica), koju će poslati gradonačelniku Ivi Baldasaru.

Ali, u ponudi neće biti samo interes za kupnjom većeg dijela gradskih dionica, nakon kojeg bi Splitu ostao kontrolni paket – 25 posto plus jedna dionica, nego i značajna ulaganja u infrastrukturu, to jest stadion, koji je također u vlasništvu grada.

Nije nikakva tajna da je Poljud ljepotica samo izvana, ili iz zraka, dok se boravkom na stadionu prostim okom vide brojni nedostaci u pogledu komfora i prilagodbe tako estetski krasnog stadiona modernim kriterijima, ali i opasne prijetenje sigurnosti, jer potrebno je obnoviti i popraviti puno toga, prije svega krov “školjke”.

Amerikanci su nakon upoznavanja sa gradom, klubom i navijačima, odlučili malo pronjuškati Poljudom i kako piše Slobodna Dalmacija, ostali su zaprepašteni onim što su vidjeli: Kako kažu, svlačionice su na razini američkih “high schoola”, dok o usporedbi s profesionalnim američkim klubovima ne može biti niti govora. Dvorana na stadionu, u kojoj se ne može disati, također im se ne sviđa.

Nezadovoljni su i terenom s umjetnom travom na kojem trenira Hajduk i u svojoj ponudi Gradu inzistirat će na dva pomoćna terena s pravom, ne umjetnom travom.

Zbog navedenih, “neočekivanih” ulaganja u sanaciju stadiona i infrastrukture, koja bi se kretala oko 50 milijuna kuna, uz sanaciju Hajdukovog duga, koji iznosi oko 100 milijuna kuna, Amerikanci naravno traže “popust na dionice”, a jedna je tijekom preoblikovanja koštala 500 kuna.

Naravno, njima ne pada na pamet platiti veliki dug, značajno obnoviti, nadograditi i ušminkati Poljud i okolicu i onda još platiti punu cijenu dionica, nego žele da im se pri plaćanju za posljednju stavku, u obzir uzmu ulaganja u prve dvije i tako smanji cijena kupnje vlasničkog udjela od Grada.

Na potezu je Split, jer Amerikanci su poručili da, ukoliko Grad ne objavi detalje njihove ponude, to će napraviti oni sami.

 

 

 

 

 

 

izvor: index.hr

tačno.net
Autor/ica 2.7.2013. u 13:33