Dempsey u sudačkoj nadoknadi ukrao Unitedu pobjedu

tačno.net
Autor/ica 20.1.2013. u 18:32

Dempsey u sudačkoj nadoknadi ukrao Unitedu pobjedu

Posljednju utakmicu nedjeljnog programa 23. kola engleskog Premiershipa odigrali su Tottenham i Manchester United.
Iskusna momčad Sir Alexa Fergusona nije uspjela izboriti pobjedu na veoma teškom gostovanju na White Hart Laneu u Londonu, gdje je cijeli dan padala jaka kiša.
Nisu Crveni vragov briljirali, ali opet ih je (barem poraza) izvukao Robin van Persie, dok je sastav Tottenhama propustio nekoliko dobrih prilika da možda i dođe do čitavog plijena. Ponajbolju u prvom dijelu imali su u 14. minuti. Aaron Lennon ej najprije šutirao, David de Gea odbio, a onda iz neposredne blizine Španac brani udarac Jermainea Defoea.
Kazna je uslijedila u 25. minuti. Danny Welbeck je dodao loptu desno do Toma Cleverleyja, ovaj odlično centrirao pred peterac domaćih, a Van Persie na pravom mjestu glavom loptu šalje iza leđa Huga Llorisa.
U petoj minuti nastavka odlična šansa za Spurse. Moussa Dembele je napravio pravu malu minijaturu, na kraju lopta došla do Clinta Dempseyja, koji se našao sam ispred De Gee na nekih desetak metara, Španac nogom brani i lopta pored stative odlazi u korner.
I u 66. minuti Dempsey ima priliku, pucao je iskosa s lijeve strane, ali Ferdinand je stao u blok na vrijeme. Tražili su domaći igranje rukom stopera Uniteda, ali sudac se nije oglasio. U 77. minuti Ferdinand u ključnom trenutku blokira udarac Defoea.
Kako se bližio kraj utakmice, Tottenham je sve više napadao na gol Uniteda, dok su i gosti opasno prijetili iz kontranapada. Defoe deset minuta prije kraja puca ravno u De Geu s 20-ak metara. Pet minuta kasnije Bale šutira, lopta pogađa jednog gostujućeg igrača i prolazi malo pored desne stative gola De Gee i završava u novom korneru za Spurse.Napadali su domaći cijelo drugo poluvrijeme, a u 92. minuti stigli su do toliko željenog pogotka. Ubačaj s lijeve strane, De Gea kratko izbija loptu iz svog peterca, ona dolazi do Lennona, koji šalje povratnu u sredinu, a Dempsey je na pravom mjestu i pogađa za 1:1.

tačno.net
Autor/ica 20.1.2013. u 18:32