SPREMITE SE ZA ZABAVNU TEATARSKU INTERAKCIJU – DOĐITE NA “QUINTETTO“ U SRIJEDU U 22 SATA

tačno.net
Autor/ica 6.10.2015. u 14:28

SPREMITE SE ZA ZABAVNU TEATARSKU INTERAKCIJU – DOĐITE NA “QUINTETTO“ U SRIJEDU U 22 SATA

Direkcija Internacionalnog teatarskog festivala MESS obavještava javnost da će se umjesto predstave “Rule“ holandske režiserke Emke Idema koja se u Domu oružanih snaga BiH trebala igrati danas i sutra, publici u srijedu, 07. oktobra u Kamernom teatru 55 sa početkom u 22 sata predstaviti komad “Quintetto“, autora  Marca Cheneviera i Smeralda Capizzia, nastao u produkciji talijanskog TIDA teatra. Radi se o interaktivnoj predstavi u kojoj aktivno učešće ima i publika, a slušajući upute koreografa, publika bira muziku, zvučne efekte, svjetla i učestvuje u nekim osnovnim plesnim koracima.

Da bih uradio svoj posao, potrebno mi je aktivno učešće nekoliko ljudi. Predstava će se desiti samo ako svi budu izvršavali svoje zadatke. Vjerujem da će predstava biti jedinstveno iskustvo za sve gledatelje i vjerujem da ćemo zajedno oživjeti “Quintetto“, rekli su autori te naglasili da je zbog specifičnosti predstave, ista namijenjena isključivo publici koja aktivno koristi engleski jezik.

Predstava “Quintetto“ osvojila je prvu nagradu za moderni ples na festivalu Sarajevska zima 2013. godine i drugu nagradu na festivalu Next Generation u Padovi.

Kompletan program 55. Internacionalnog teatarskog festivala MESS dostupan je na web-stranici www.mess.ba.

Tagovi:
tačno.net
Autor/ica 6.10.2015. u 14:28