Prijavi se na seminar o etosu rodne ravnopravnosti!

tačno.net
Autor/ica 20.2.2017. u 18:33

Izdvajamo

  • Prijave za ovaj jednodnevni seminar, koji će se nakon Tuzle i Mostara organizirati u Sarajevu, otvorene su do 23. februara/veljače i mogu se slati putem e-mail adrese omladinski.forum@gmail.com. Potrebno je uz podatke (ime, prezime i kontakt telefon) dostaviti i kratko motivacijsko pismo.

Povezani članci

Prijavi se na seminar o etosu rodne ravnopravnosti!

Internacionalni multireligijski interkulturalni centar „Zajedno“, TPO Fondacija i Omladinski forum iz Mostara pozivaju vas da se prijavite na jednodnevni seminar o etosu rodne ravnopravnosti, koji će biti upriličen 25. februara/veljače u Sarajevu.

Ovaj seminar namijenjen je nastavnicima i nastavnicama u školi, ali i svim zainteresiranim studenticama i studentima, kao i drugima koji žele naučiti nešto više o temama koje se tiču rodne ravnopravnosti, feminizma, religije – koja uz tradiciju i kulturu ima veoma važnu ulogu u ovdašnjem kontekstu u socijalizaciji spolova. Kroz ovaj jednodnevni seminar učesnice i učesnici imat će priliku educirati se o ovim veoma važnim pitanjima  iz perspektive znanosti i religijskih tradicija kršćanstva i islama.

Namjera je, naime, otvoriti diskusiju o važnosti religije u sekularnom društvu, ali i njenim potencijalima za ostvarivanje egalitarne idealizirane kozmogonije rodnih odnosa.

cropped-logo-religion-and-gender-groot1

Predavačice na seminar će biti doc. dr. Zilka Spahić Šiljak, doktorica znanosti iz oblasti rodnih studija i islamska teologinja, a uz nju će govoriti o ovim temama i mr. Božana Ivelić Katava, koja djeluje u Međureligijskom vijeću Bosne i Hercegovine i s mladima radi na projektima izgradnje mira

Prijave za ovaj jednodnevni seminar, koji će se nakon Tuzle i Mostara organizirati u Sarajevu, otvorene su do 23. februara/veljače i mogu se slati putem e-mail adrese omladinski.forum@gmail.com. Potrebno je uz podatke (ime, prezime i kontakt telefon) dostaviti i kratko motivacijsko pismo.

tačno.net
Autor/ica 20.2.2017. u 18:33