Otvaranje izložbe ”Utisci i zbivanja” u Zvonu

tačno.net
Autor/ica 6.12.2016. u 13:59

Otvaranje izložbe ”Utisci i zbivanja” u Zvonu

Udruženje za afirmaciju kulture i umjetnosti Zvono organizira otvaranje izložbe ”Utisci i zbivanja” autorice Milijane Lagumdžije.

Izložba će u Galeriji Zvono biti otvorena u srijedu, 7. decembra u 21:00, na adresi Obala Maka dizdara 10.
Istog dana u 13:00 predstavnici/e medija mogu snimiti razgovor i postavku.

Ovom izložbom privodimo kraju još jednu uspješnu programsku godinu.
Damir Nikšić, Osman Arslanagić, Kemal Hadžić, Zijah Sokolović, Milomir Kovačević, Alma Gačanin, Jasenka Kratović, Jusuf Hadžifejzović, Ismar Mujezinović, Jurinko Rajič, Namik Kabil, Enes Sivac, Nigel Osborne, Eun Su Lim, Nedžad Begović, Staffan Löfving, grupa Ambrosia, Bekim Sejranović, Marko Tomaš… samo su dio autora/ica koji/e su nam ukazali povjerenje i učestvovali u programima Zvona tokom 2016.

Umjetnica i dugogodišnja prijateljica Zvona Milijana Lagumdžija predstaviće zanimljiv ciklus pod nazivom ”Utisci i zbivanja” koji je spoj vrhunskog slikarskog umijeća i načina doživljaja stvarnosti i ljudi u njoj.

Na velikim formatima koji će ispuniti cijelu galeriju pronaći ćemo ljude iz sarajevskog kulturnog miljea, a i one koji djeluju i na nekim drugim prostorima. Opušteni razgovori u nekim nekonvencionalnim ambijentima prenijeli su se zahvaljujući umjetnici na platno i ispričali priču o važnosti susreta, povezivanja, razmjeni mišljenja; o neophodnosti provođenja vremena u društvu koji u često sivoj stvarnosti postaje jedini zajednički ”ventil”.

Milijana Lagumdžija završila je Srednju školu primijenjenih umjetnosti u Sarajevu i Akademiju likovnih umjetnosti takođe u Sarajevu gdje je diplomirala na Odsijeku za grafiku.
Dugogodišnja je profesorica Reklamne grafike u Srednjoj školi primijenjenih umjetnosti u Sarajevu.

tačno.net
Autor/ica 6.12.2016. u 13:59