Mjuzikl Annie otvara 3. Festival dječije umjetnosti

tačno.net
Autor/ica 27.3.2017. u 21:11

Mjuzikl Annie otvara 3. Festival dječije umjetnosti

Popularni mjuzikl Annie, u kojem prvi put u BiH profesionalne uloge ostvaruju djeca uzrasta od 3 do 14 godina, 3. maja otvorit će „3. Festival dječije umjetnosti”, internacionalni umjetnički festival koji za cilj ima afirmaciju knjige, muzike i pozorišne umjetnosti za djecu i mlade. Peta izvedba mjuzikla nastalog u produkciji Instituta za teatar, muziku i multimediju (iMTM), uz podršku agencije McCann Sarajevo i Narodnog pozorišta, okupit će 70 aktera na sceni među kojima će biti i 16 novih polaznika iMTM-a, koji su se za ovaj, njihov premijerni nastup uvježbavali od septembra prošle godine. Novitet u postavci je i da će glavnu žensku ulogu, Miss Hannigan, tumačiti glumica Irma Alimanovic Alihodžić.

“Velika nam je čast što će upravo Annie otvoriti ovogodišnji Festival dječije umjetnosti (FEDU) koji slovi kao izuzetno značajan umjetnički festival za populaciju od 6 do 14 godina u našem regionu. U okviru festivala prikazuju se najbolje dječije predstave a nudi i zanimljiv koncept takmičarskog programa u oblastima teatar, muzika i književnost. Kao i za sve ranije izvedbe, i ovoga puta za Annie vlada veliko interesovanje te su karte već puštene u direktnu prodaju. Na blagajni Narodnog pozorišta mogu se kupiti po cijenama od 10, 15 i 20 KM”, izjavila je Alma Ferović Fazlić, direktorica iMTM-a.

Annie nastavlja i svoju uspješnu, prijateljsku saradnju sa Centrom za djecu bez roditeljskog staranja “Duga” iz Kulen Vakufa na osnovu koje će i ovaj put u foajeu Narodnog pozorišta biti upriličena prodaja slikovnice “Bajka o mjesecu” čiji je izdavač Fondacija Centra, a sav prikupljeni novac bit će usmjeren štićenicima.

Nakon otvorenja Festivala, izvedbom mjuzikla Annie u Narodnom pozorištu, 3. maja s početkom u 19 i 30 sati, ostali teatarski, književni, muzički i likovni program do 7. maja odvijat će se u Pozorištu mladih i Velikoj sali Općine Stari Grad. Svi ostali sadržaji su besplatni a podržani su od Općine Stari Grad, Ministarstva kulture i sporta Kantona Sarajevo i drugih prijatelja FEDU-a.

tačno.net
Autor/ica 27.3.2017. u 21:11