IZLOŽBA RUČNIH RADOVA „SRCA OSJEĆAJU, RUKE STVARAJU“

Anela Suljović
Autor/ica 12.3.2018. u 14:42

IZLOŽBA RUČNIH RADOVA „SRCA OSJEĆAJU, RUKE STVARAJU“

Poziv udruženjima i centrima za specijalno obrazovanje i odgoj

Udruženje „Ruku na srce“ poziva udruženja i centre za specijalno obrazovanje i odgoj da se prijave i učestvuju na izložbi „Srca osjećaju, ruke stvaraju“, u kojoj će imati priliku predstaviti ručne radove korisnika centara. Izložba će se održati 07.04.2018.godine u prostorijama Art kina Kriterion, Obala Kulina bana 2, Sarajevo.

Izložba „Srca osjećaju, ruke stvaraju“, nekoliko godina realizuje se u saradnji sa centrima za specijalno obrazovanje i odgoj. Korisnici centara izrađuju ručne radove koje na otvorenoj izložbi predstavljaju građanima, djeci, omladini, roditeljima te se na taj način socijalno uključuju, imaju priliku pokazati svoje talente i poslati poruku da su ravnopravni i vrijedni članovi društva. Na izložbi se mogu vidjeti raznoliki radovi (nakit, radovi napravljeni od drveta, slike) te brojne druge rukotvorine koje izrađuju djeca i odrasli sa poteškoćama u razvoju.

Svi zainteresovani za učešće na izložbi „Srca osjećaju, ruke stvaraju“ prijave mogu dostaviti putem maila: rukunasrce@gmail.com najkasnije do 30.03.2018. godine. Za sve dodatne informacije možete nas kontaktirati na broj: +387 61 338 657.

Udruženje „Ruku na srce“ je humanitarna volonterska organizacija čija je misija činiti ljude sretnim kroz različite vidove podrške i pružanja pomoći. Udruženje okuplja studente svih fakulteta u Sarajevu, ali i druge mlade ljude, koji pored svojih obaveza volontiraju i slobodno vrijeme posvećuju humanitarnom radu.

Za više informacija o Udruženju i dosadašnjem djelovanju posjetite web stranicu: www.rukunasrce.ba te Facebook Fan Page: Humanitarna organizacija studenata “Ruku na srce“.

Anela Suljović
Autor/ica 12.3.2018. u 14:42