GRAS: Radnici svojevoljno obustavili rad i blokirali cestu prema Ilidži

tačno.net
Autor/ica 13.6.2014. u 15:04

GRAS: Radnici svojevoljno obustavili rad i blokirali cestu prema Ilidži

Radnici GRAS-a samoinicijativno su danas u popodnevnim satima obustavili tramvajski saobraćaj od Čengić-Vile do Ilidže, tražeći isplatu plata koje kasne više od četiri mjeseca, javlja reporter portala Klix.ba.

Uposlenici ovog javnog preduzeća jedan po jedan su napuštali svoja radna mjesta i okupili se u blizini sjedišta firme. Tu je njih stotinjak u jednom smjeru blokiralo glavnu gradsku cestu koja vodi do Ilidže.

Adnan Himzanija, predsjednik Sindikata komunalne privrede, za naš portal je kazao da Sindikat nije organizovao ovu obustavu, ali da to ne znači da neće preuzeti organizaciju, zavisno od razvoja događaja.

“Vlada Kantona je slagala radnike GRAS-a da će dobiti platu za mart, koju su nam obećali danas, a rezultat te laži je ovo što se dešava. Mi kao Sindikat komunalne privrede smo sve vrijeme molili ljude da ne blokiraju saobraćaj, ali su ljudi jednostavno izrevoltirani i nisu htjeli poslušati. Ovim putem pozivam i ministra finansija Kozadru i vršioca dužnosti premijera da dođe ovdje, pa neka on zamoli ove ljude da rade, neka im se obrati i kaže kada će dobiti svoj novac. Mi nismo organizovali ovo, što ne mora značiti da nećemo stati na čelo radnika i na sebe preuzeti organizaciju svega”, kazao je Himzanija.

Klixov reporter javlja da su građani koji automobilima pokušavaju proći u pravcu prema Ilidži veoma nervozni, a neki su se, budući da ne mogu voziti cestom, uspjeli popeti na trotoar i voziti prema tom dijelu grada.

Policija pokušava regulisati saobraćaj na ovom dijelu ceste.

Još uvijek nije poznato kada će saobraćaj biti normalizovan.

klix

Tagovi:
tačno.net
Autor/ica 13.6.2014. u 15:04