Prije nego u svoj dom donesete kućnog ljubimca razmotrite ovih pet bitnih stvari

Nikolina Živković
Autor/ica 13.7.2021. u 13:23

Prije nego u svoj dom donesete kućnog ljubimca razmotrite ovih pet bitnih stvari

Foto:

Kućni ljubimci nam daju bezuvjetnu ljubav i skoro da bez njih ne možemo zamisliti dan. Oni vam mogu biti najbolji suputnici koji vam pomažu u suočavanju sa stresom ili bilo kakvim drugim, malo težim stvarima. Dakle, ako planirate uskoro dovesti kućnog ljubimca, imajte na umu ovih nekoliko stvari koje je podijelila Anjali Kalachand, suosnivačica Petter Lifea.

1. Životni stil

Radite li dugo? Mnogo putujete? Jeste li spremni žrtvovati taj način života kako biste posvetili vrijeme svom ljubimcu? Jeste li spremni uložiti vrijeme potrebno za treniranje i obuku svog ljubimca?

2. Pristupačnost

Kućni ljubimci zahtijevaju dobru prehranu i redovite liječničke preglede. Utvrdite proračun za održavanje vašeg ljubimca i potražite životinju kojoj možete priuštiti potrebne veterinarske preglede, hranu i sve ostalo što joj je potrebno.

3. Razlog

Kućni ljubimci nisu predmeti ili statusni simboli. Oni su živa bića koja se vežu za svoje obitelji. Preporučujemo da nabavite kućnog ljubimca ako ste voljni dodati još jednog člana svojoj obitelji, a ne samo radi zabave.

4. Alergije

Ako patite od alergija, možete potražiti hipoalergenu pasminu poput pudlice jer s njima imate manje vjerojatnosti od pojave alergija.

Pudle su na prvom mjestu među hipoalergenim pasminama i smatraju se jednom od najinteligentnijih. Pudla je izuzetno društvena, a pratit će vas posvuda. Ne opada joj dlaka i ne linja se. Idealna je za svačiji dom.

5. Sigurnost i veličina vaše kuće

Opuštene žice, mali predmeti koji bi se mogli nehotično progutati, otvoreni prozori, terase bez odgovarajuće sigurnosti trebali bi biti zaštićeni od kućnih ljubimaca.

Nadalje, ako želite kućnog ljubimca kojemu je potrebno veliko područje za kretanje, a veličina vaše kuće može ograničiti takvo kretanje, možda biste trebali razmisliti o veličini svog ljubimca, piše Pink Villa.

24sata

Nikolina Živković
Autor/ica 13.7.2021. u 13:23