Kako ukloniti dlaku ljubimaca sa kauča

tačno.net
Autor/ica 12.11.2022. u 10:34

Kako ukloniti dlaku ljubimaca sa kauča

Foto: iStock

Iako volimo da se kućni ljubimci maze s nama na kauču ili spavaju s nama u krevetu, često se borimo s njihovim dlakama koje ostavljaju svuda oko sebe. No, osim što lako uklanja dlaku kućnih ljubimaca s odjeće, valjak jednako dobro funkcionira i na namještaju punom dlaka.

Kako prenosi N1, guru čišćenja, Britanac Ray Jones je za The Sun podijelio je pet izvrsnih savjeta za lakše uklanjanje pseće dlake sa sofa i kauča, a koji vas neće mnogo koštati.

Osušite prekrivače u sušilici i stavite ih preko kauča

“Sušenje u sušilici rublja će na prekrivačima ostaviti statički elektricitet, što pomaže da se dlake ljubimaca zadrže na njima i ne lete uokolo pa ih je lako ukloniti četkom za dlake”.

Ono što je sjajno kod ovog trika je to što, osim što uklanjate dlake i bilo kakvu nakupljenu prašinu, vaš prekrivač ostavlja lagani miris svježine.

Koristite usisavač za dlaku

“Kad čistite namještaj, najbolje je koristiti usisivač koji je posebno dizajniran za skupljanje dlaka kućnih ljubimaca i s njim treba upravljati u svim smjerovima; kako biste pokupili i najtvdokornije dlake”, savjetovao je Jones.

Koristite gumenu rukavicu

“Navucite gumenu rukavicu, lagano ju navlažite vodom i s njom protrljajte površinu sofe ili kauča.

Možda nije jednako temeljit način čišćenja kao usisivač, ali iznenaditi ćete se koliko ćete dlake pokupiti”, kaže on i dodaje da samo pazite da trljate namještaj u različitim smjerovima, kako biste skupili sve dlačice.

Koristite valjak za dlaku

Osim što lako uklanja dlaku kućnih ljubimaca s odjeće, valjak jednako dobro funkcionira i na namještaju punom dlake.

“Samo prijeđite njime preko kauča i skinite ono što se zalijepi”, kaže Jones, te dodaje da isto možete učiniti i s običnom ljepljivom trakom.

Iskoristite stare čarape

Umjesto da ih bacate, stare čarape pretvorite u praktičan alat za čišćenje.

“Ako malo navlažite sportsku čarapu, okrenete je naopako i obučete preko ruke, možete s raznih površina skupiti životinjsku dlaku”, kaže Jones.

Dodao je da su sportske čarape bolje od ‘običnih’ jer su deblje, no nemojte ih previše smočiti da ne smočite i kauč, piše Večernji list.

tačno.net
Autor/ica 12.11.2022. u 10:34