Vuk Drašković preko Snežane Čongradin poručio Tadiću: Izjasni se o Mrkonjićevih „pet M“

Autor/ica 14.11.2011. u 10:04

Vuk Drašković preko Snežane Čongradin poručio Tadiću: Izjasni se o Mrkonjićevih „pet M“

Ko je zapravo Milutin Mrkonjić znalo se i u periodu formiranja ove vlade i on, takav kakav je, nikako nije smeo da postane njen član. S obzirom na to da nismo mogli da utičemo na njegov izbor na mesto ministra, tako ne možemo, nažalost, da utičemo ni na njegov opoziv.

Ono što možemo i što tražimo jeste da se povodom takozvanih Mrkonjićevih pet prstiju i „pet M“ konačno oglasi DS, s kojom je SPO na izborima bio zajedno na listi „Za evropsku Srbiju – Boris Tadić“, kao i da se zvanično izjasni i sam šef države Tadić – poručuje u razgovoru za Danas Vuk Drašković, lider Srpskog pokreta obnove, povodom najava da će inicirati smenu ministra za infrastrukturu.

Milutin Mrkonjić je, podsetimo, u intervjuu za nedeljnik NIN rekao da uvek kada sretne predsednika Srbije Borisa Tadića „pokaže mu pet M“: Dragoljub Milanović, Mirjana Marković, Marko Milošević, Rade Marković i Mihalj Kertes, i zabrinut ga pita za njihovu sudbinu.

– Mrkonjić, od ulaska u Vladu Srbije, ponižava i vređa sve žrtve od 1990. do 2000. godine pale u borbi protiv tadašnjeg režima smrti i zločina. On u svom kabinetu u Vladi drži Miloševićevu fotografiju, redovno mu se klanja na grobu, daje izjave da je on heroj i svetac, javno po medijima prostački psuje zemlje EU i naziva ih srpskim neprijateljima. A, evo sada traži i ordenje i slobodu za klan ubica „pet M“. Predsednik njegove stranke, koji je i zamenik premijera, traži od Vlade Srbije da „umiri Vuka“. Kako? Da li onako kako su Milošević i njegovih „pet M“ umirili meni najbliže na Ibarskoj magistrali i nekoliko puta pokušali da i mene tako umire? – javno pita Vuk Drašković.

Predsednik SPO navodi da je „još jedan od čelnika SPS, takođe bez ikakvih posledica, javno rekao da će platiti svi koji su se borili protiv Miloševića, kao i da je jedan već platio, misleći na Zorana Đinđića“.

– Isti taj Mrkonjić, ministar u demokratskoj vladi Mirka Cvetkovića, ovih dana izjavljuje i da je vlada Mirka Marjanovića bila mnogo bolja. Zbog svega ovoga i mnogo toga još, najmanje što očekujem i najmanje što očekuje sva demokratska javnost u Srbiji jeste da se oglasi predsednik DS i šef države Boris Tadić – zaključuje Drašković u razgovoru za Danas.

Lider socijalista i zamenik premijera Ivica Dačić, u izjavi našem listu koju smo objavili u subotu, odbacio je mogućnost smene potpredsednika SPS Mrkonjića s položaja ministra infrastrukture. „Naravno da Milutin Mrkonjić neće biti smenjen s ministarske funkcije. To je valjda svima jasno“, kratko je Dačić prokomentarisao zahteve iz SPO.

Tagovi:
Autor/ica 14.11.2011. u 10:04