Navijači Željezničara za tacno.net :Nije bila dogovorena tuča , napali su nas divljački

tačno.net
Autor/ica 25.4.2013. u 11:12

Navijači Željezničara za tacno.net :Nije bila dogovorena tuča , napali su nas divljački

U sukobu navijača Željezničara i pristalica Borca koji se dogodio jučer u mjestu Oborci kod Donjeg Vakufa povrijeđeno je 15 navijača, sedam navijača Borca i osam Željinih, te sedam policajaca. Policija je nakon sukoba privela 35 navijača na saslušanje.

„ To je bio opšti haos. Tukli smo se sat vremena. Mi smo krenuli sa šest kombija i pratila nas je policija , a oni sa autobusom. Kad su izašli iz autobusa nosili su baseball palice i počeli su razbijati policijsko auto i naše kombije. Ne vjerujem da je ovaj sukob bio dogovoren jer da jeste i mi bi smo se pripremili. Specijalci su došli tek nakon pola sata nakon što je tuča počela.“  rekao je jedan od navijača Željezničara koji je učestvocao u ovom incidentu.

Dvojica navijača Željezničara koji su sinoć dovezeni u bolnicu Koševo  i dalje se nalaze u  teškom stanju.

Neurohirurzi su odlučili da R.A. (1988.) ne treba operativni zahvat. Konzervativno će se liječiti, stabiliniji je i bolji. Sinoć je operiran Ž.S. (1991. godište) i on se nalazi na Odjeljenju intezivne njege Klinike za neurohirurgiju. Stabilnih je vitalnih parametara i za sada je bolji i njegovo stanje će se pratiti – kazala je jutros Agenciji Fena glasnovornica Kliničkog centra Univerziteta Sarajevo Biljana Jandrić.

Treći navijač koji je jučer dovezen u sarajevsku bolnicu J. M. (1976) je imao lakše povrede glave i obje nadlaktice i on je nakon ljekarske intervencije jutros pušten kući.

Policija je nakon sukoba privela 35 navijača na saslušanje. Istraga o ovom incidentu je u toku.

 

tačno.net
Autor/ica 25.4.2013. u 11:12