Vojvoda Koštunica poručuje: Palimo ambasade jer je to unutrašnja stvar Srbije

tačno.net
Autor/ica 20.3.2013. u 09:33

Vojvoda Koštunica poručuje: Palimo ambasade jer je to unutrašnja stvar Srbije

Predsednik Demokratske stranke Srbije (DSS) Vojislav Koštunica odbacio je danas “sa najdubljim osećajem gnušanja” optužbe crnogorskog premijera Mila Đukanovića, da stoji iza ubistva novinara Duška Jovanovića i nazvao ih “mračnim, podlim i bezobzirnim”.

Vojislav Koštunica

Koštunica je u reagovanju podgoričkom dnevniku” Dan” naveo da su “mu ruke čiste i savest mirna”, a Đukanovićeve tvrdnje nazvao “rastrojenim nastupom” i pozvao ga da se izjasni da li su i njemu “ruke čiste ,a savest mirna” .

Predsednik DSS-a je saopštio i da je sa svojim reagovanjem upoznao i vlasti Srbije, jer ocenjuje da je “do sada nepoznat slučaj da se sa zvaničnog mesta jedne nezavisne države za najgore zločine optužuje” bivši predsednik SR Jugoslavije.

Predsednik DSS-a u odgovoru na ove optužbe kaže da lično nije poznavao Jovanovića, da je od njegovog ubistva “imao obavezu” da više puta razgovara sa Djukanovićem, koji prilikom “tih brojnih susreta nikada, maker u uvijenoj formi, nije imao hrabrosti da iznese svoje današnje izmišljotine”.

Naveo je i da je pogrešio u proceni da Đukanović “mora imati nešto u sebi od crnogorske čestitosti i da mu ne može pasti na pamet takva vrsta podlosti da ubijene ljude koristi da bi tokom izbora sačuvao vlast”.

“Vređati ubijenog novinara lažno tvrdeći da sam njegov poslodavac , posebna je vrsta bezobzirnosti….Nisam stručnjak i ne mogu da objasnim tu naopaku duševnu sklonost za lažnim svedočenjem i podvalama.Ali, …mogu nesumnjivo da procenim da nijednom predsedniku vlade ne može da služu na čast da izmisli ovakvu neistinu”, stoji u Koštuničinom reagovanju.

Po njegovoj oceni, Đukanović je “svojim rastrojenim nastupom otvorio pitanje šta ga toliko uznemiruje u slučaju ubistva novinara Jovanovića kada je spreman da izmišlja i podmeće”.

Predsednik DSS-a odgovorio je i na Đukanovićeve optužbe da stoji iza paljenja ambasada u Beogradu, ocenom da je to unutrašnja stvar Srbije i pozivajući da , ukoliko ima dokaze, dostavi ih nadležnim državnim oragina.

“Pitam se šta bi se desilo da su sa zvaničnog mesta u Srbiji upućene slične, teške optužbe na račun nekog crnogorskog političara? Ta vsrta ponašanja je očigledno rezervisana za Đukanovića, a na Srbiju bi se sručilo drvlje i kamenje i za neuporedivo manji ispad”, zaključio je Koštunica u reagovanju.

tačno.net
Autor/ica 20.3.2013. u 09:33