Vekarić: Mladićeva odbrana laže da je on teško bolestan

Autor/ica 29.5.2011. u 06:41

Vekarić: Mladićeva odbrana laže da je on teško bolestan

Američki “Njujork tajms” je objavio intervjuu zamenika srpskog tužioca za ratne zločine Bruna Vekarića koji je ispričao da je Mladić u relativno dobrom zdravstvenom stanju, svestan okruženja, pričljiv i emotivan kad govori o svojoj deci.

On razume sve, govori o svemu. Moj utisak je da nema problema za suđenje – naveo je Vekarić.

Vekarić smatra da Mladićeva porodica i advokati preuveličavaju njegove zdravstvene probleme da bi odložili ekstradiciju.

– Strategija odbrane je da je on toliko bolestan. To nije istina – tvrdi Vekarić

Vekarić otkriva da je, kada je bivši lider bosanskih Srba Radovan Karadžić bio poslat u Hag, medijima rečeno da će se do aerodroma voziti u konvoju vozila, a da je zapravo bio prevezen jednim običnim automobilom.

– Moje kolege i ja smo tada primili oko 70 pretnji smrću, a od hapšnja Mladića nijednu – rekao je Vekarić, ocenivši da je to zanimljivo i da na to gleda kao na pokazatelj podela u srpskom nacionalističkom pokretu i na osećaj rezignacije među mnogim Srbima povodom Mladićeve sudbine.

Za razliku od Karadžića, koji je živeo otvoreno, pod lažnim identitetom, zainteresovan za novac i žene, Mladić nije imao lažna dokumenta i bio je samo vojnik, kaže Vekarić i dodaje:

– Ali, njegovi motivi za užasan zločin u Srebrenici meni su vrlo nejasni

Tagovi:
Autor/ica 29.5.2011. u 06:41