Vanredni izbori, sjajna ideja!

tačno.net
Autor/ica 14.2.2014. u 17:03

Vanredni izbori, sjajna ideja!

Piše: Radomir Lazić

Skoro je prikazan, valjda  stoti put, film u kojem je Američki predsjednik uhvaćen sa spuštenim pantolama ili narodski u kurvanju.  Mislim de se film zvao „Američki predsjednik  uhvaćen sa spuštenim pantolama u kurvanju“.  Da se spriječi skandal, a pravi su razlozi ustvari bili deleko krupniji interesi krupnog kapitala od predsjednikove gole guzice, odlučeno je da se javnosti saopšti da je Albanija objavila rat Americi.  Sjajna ideja.

U našem filmu, čiju premijeru upravo gledamo, uhvaćeno je više njih sa spuštenim pantolama odnosno, narodski rečeno, u kurvanju.  Karali su sve odreda, koga su stigli, uzduž i poprijeko i još uzimali lovu za to.  Kad je pukla bruka, a da se spriječi skandal, odlučeno  u štabovima savjetnika i spin doktora, da  narod objavi rat narodu. Užasna ideja.

Oni koji ne rade, sad hoće da rade umjesto onih koji su kao radili. Oni koji su nekad radili a sad dobijaju neku milostinju hoće i to i još malo više, od onih koji rade.  Oni koji stvarno rade, a s čijih leđa se guli i za one koji kao rade i one koji su radili, niko ništa ne pita. Oni su u ratu, koji je objavljen, zatečeni nespremni jer od rada nisu imali kad da se spreme a sa njihovih leđa se više nema šta zguliti.

Koji su to krupni interesii krupnog kapitala koji su važniji i od ovih šest golih guzica uhvaćenih u kurvanju  a taj narod, ti statisti u ovom filmu, ne zna.  Da znaju postavljali bi daleko razumnije i ostvarljivije zahtijeve.  Oni samo nešto traže. Daj penzije, daj naknade, daj ovo daj ono. Ko će to dati, ko će to zaraditi u ovom trenutku to nikoga ne zanima.

Traže se izvještaji ko je koliko uzeo i potrošio. A te izvještaje su revizori već napravili. Uzmite izvještaje i hapsite. Imate minstra koji to obećava. Tražite ispitivanje porijekla imovine. I to imate jer ga nemate i ne možete ga dobiti. Tražite revizije privatizacije. I to imate. Odete u banku i vidite da je taj i taj, kupio fabriku za certifikate, stavio pod hipoteku, uzeo kredit ii ispario u vidu lastinog repa. Ali, uvijek ima neko ali. To je sad, ma koliko i banke vide u šta su se uvalile, imovina čiji su vlasnici banke. Evropske banke. Tu priča o reviziji prestaje. Šta još hoćete. Da se ukine nepotizam i stranačka podobnost prilikom zapošljavanja a sami  ste se učlanjivali u te stranke ne bi li se kako zaposlili. I pošto je narod objavio rat narodu oni koji kao rade će čuvati ta svoja mjesta do posljednje, ne daj Bože, kapi krvi i vanrednih ili redovnih izbora.

Zna li iko šta se ovdje dešava? Oni koji znaju, primaju golemu platu da nam to ne kažu. Oni, koji su uhvaćeni spuštenih pantola čak i ne bježe iz zemlje, što bi bila normalna reakcija, nego još naručuju gumene metke.

A Mile i Dragan stoje sa strane, smješkaju se i podjebavaju. Dva druga uboga, jebu jedan drugoga.

Stranački intelektualci sline s TV ekrana, i sami nekad uhvaćeni ili još neuhvaćeni spuštenih pantola,  o narodu, svakom pedlju zemlje, ali ne kažu još i zauzetom od „stranih investitora“ i domaćih izdajnika. Pa ni koncesiju ne plaćaju pizda im materina.

Zvao me neki dan, u dva iza ponoći, Hugo Čavez da mi ispriča vic. Ima on taj običaj da zovne u gluho doba….

tačno.net
Autor/ica 14.2.2014. u 17:03