Heroina iz Vinkovaca: Dala otkaz kako bi kolegica s djecom i kreditom mogla ostati raditi

tačno.net
Autor/ica 14.2.2013. u 16:03

Heroina iz Vinkovaca: Dala otkaz kako bi kolegica s djecom i kreditom mogla ostati raditi

SUZE u očima Dubravke (lijevo na naslovnoj fotografiji) i Đurđice. Đurđica je samohrana majka dvoje djece koja će ostati na svom radnom mjestu zahvaljujući svojoj kolegici Dubravki Glavaš.

Piše: R.I.

“Dubravka je moj heroj! Nisam se ni u snu mogla nadati tolikoj dobroti. Svi smo plakali… Želim da se za Dubravku Glavaš zna, ona je taj veliki čovjek velikog srca. Vjerujem sada u bolje sutra jer pokazala je da dobrih ljudi još ima”, priča za Glas Slavonije 30-godišnja Đurđica Švigač koja je prije tri godine ostala bez supruga koji je poginuo u prometnoj nesreći te sada sama brine o djeci koja su stara 7 i 11 godina. Otkriva kako je nešto slično Dubravka napravila i prije par godina.

Podsjetimo, zbog krize tvrtka Unidal morala je otpustiti tri osobe… Direktor Drago Osrečki sazvao je sastanak s djelatnicima kako bi se dogovorili koje će to tri osobe biti. Kako je predloženo, to su trebale biti tri osobe koje su posljednje stigle u tvrtku, a među njima je bila i samohrana majka s dvoje djece i kreditom na leđima.

No, samohrana majka zahvaljujući humanosti mlade kolegice zadržala je posao. “Kako sam još uvijek slobodna i bez obveza te živim kod roditelja, mogu li ja svoje radno mjesto prepustiti svojoj kolegici? Želim svoje radno mjesto dati svoj kolegici, ali uz garanciju da će to mjesto biti samo za nju”, kazala je na sastanku mlada kolegica nakon čega su neki zaplakali, a svima su zasuzile oči, pa čak i direktoru koji je tužno spustio glavu.., Kako piše Glas Slavonije, direktor je to odobrio.

Djevojka je kasnije pojasnila kako će se ona lakše snaći od kolegice koja ima djecu…

Tagovi:
tačno.net
Autor/ica 14.2.2013. u 16:03