Udruženi zločinački pothvat traje

Gradimir Gojer
Autor/ica 1.12.2019. u 14:33

Udruženi zločinački pothvat traje

foto 24 sata

Odavanje počasti presuđenom ratnom zločincu Slobodanu Praljku od strane predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar Kitarević, a u isto doba iskazivanje potpore predsjednika HDZ BiH Dragana Čovića njenoj kandidaturi za novi mandat na Pantovčaku je više nego zoran dokaz o daljem trajanju Udruženog zločinačkog pothvata!

Nevjerojatna je upornost predsjednice Republike Hrvatske u promicanju fašistoidne politike na svakom koraku njenog novog pohoda na predsjednički tron. Još stravičnije djeluje potpora Dragana Čovića, koji deklarativno izjavljuje da su on i HDZ nositelji europskih vrijednosti u BiH. Jer, ako su europske vrijednosti veličati od Haga presuđeni zločinački pothvat onda se niti Bosni i Hercegovini, a niti Europskoj uniji ne piše dobro!

Krajnji je, pak, trenutak da organi Europske unije jasno i glasno sankcioniraju podržavanje nacionalizma, šovinizma i fašizma od strane Kolinde Grabar Kitarević, a što oni umiju, znaju i mogu vidjeli smo na primjeru Jerga Hajdera. Država koju predstavlja KGH na najvišoj državničkoj razini mora biti u najmanju ruku sankcionirana od Europske unije, a korištenje veličanja presuđenih ratnih zločinaca i njihovih zločinačkih podhvata u predizborne svrhe moraju, ako im je ostalo imalo demokratske svijesti i savjesti, sankcionirati građani Hrrvatske na predstojećim izborima!
Bilo kako bilo sve što se posljednjih dana dešava na političkoj sceni u Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini zorno zbori i sve nas upozorava da Udruženi zločinački pothvat traje i da odluke Tribunala u Hagu predstavljaju mrtvo slovo na papiru za čelnika HDZ BiH Dragana Čovića i aktualnu predsjednicu Republike Hrvatske Kolindu Grabar Kitarević.

U ime pravde, a o elementarnoj humanosti da i ne govorim, o žrtvama UZP, morali bi se posebno oglasiti predsjenik Vlade R Hrvatske i predsjednik HDZ-a Plenković i predsjednik Hrvatskog sabora Jandroković.

U suprotnom to će biti jasan znak da Republika Hrvatska podržava Udruženi zločinački pothvat.

Posebno je neodgovorno od vođstva probosanskohercegovačkih, poglavito bošnjačkih političkih partija ako žurno ne reagiraju na novi(!!!) antibosanskohercegovački akt Kolinde Grabar Kitarević!

 


  
Gradimir Gojer
Autor/ica 1.12.2019. u 14:33