Svojim izjavama, vladika Grigorije srozava sebe, crkvu i srpski narod

tačno.net
Autor/ica 6.8.2013. u 07:08

Svojim izjavama, vladika Grigorije srozava sebe, crkvu i srpski narod

Kako prenose portali, vladika Grigorije naziva predsjednika Srbije benom ili u prevodu glupakom, što je apsolutno nedopustivo za jednog vjerskog vjerodostojnika. Poznata je činjenica da je Vladika deklarisani „dodikovac“, da svojim djelovanjem i nastupima vrši podjelu Srba u Federaciji  na dodikovce i tzv, rezervne Srbe, što je van svake pameti i posebno za takvog vjerskog poglavara, kakav bi trebao biti vladika Grigorije.

Činjenica je i da se Vladičin dvor nalazi na uzvišici grada Mostara, ali isti nije svjestan da se nalazi u istinskom multietničkom gradu gdje bi međunacionalni odnosi morali i trebali biti svetinja, isto kao oreol naših svetaca. Međutim, njegove izjave i deklarisanje nekih turskih porodica u Trebinju, kao i nazivi za neke građane Trebinja da su turci i slično, dovoljno govore o velikosrpskom nacionalisti, kakav je upravo i taj Vladika Grigorije. Šta misli i kako razmišlja da njegov Vladičin dvorac i crkva koja se obnavlja, trebaju da budu istinski sinonimi zajedništva i multikulturalnosti, ako isti Vladika svojim izjavama i ponašanjima u sklopu ideoloških nakaza svoga mentora Dodika želi u ovome gradu da stvori neki hram istine, poštovanja i pomirenja na svoj velikosrpski način.

Razni gatali i guslari, u okruženju ovoga Vladike, dovoljnio su nekrolozi smutnji, mržnje i netolerancije, da bi kao takvi mogli postojati i saživjeti u ovome gradu. Konačno to mora uvidjeti i Vlada Republike Srbije i ovih dana mijenjati i svoga konzula, a dodikov ured u istome dvoru neka služi kao elemenat podsmjeha i zlih njihovih nakana za srpski narod u gradu Mostaru.

Medijski portali i dalje prenose, da Vladika ima neku ljubavnicu u Beogradu, što nije nikakvo čudo. Zašto i ne bi imao, kada je veliki Kineski vođa Mao Ce Tung, davno izjavio: „Ona stavar je velika, naročito ako je mala„ dakle ko nije spoznao ljubav i onu stvar, taj ne zna i šta je život. Zašto to ne bi i vladika Grigorije spoznao i upražnjavao.  Nije grijeh i nesreća u tome, veći je grijeh i nesreća što Vladika svojim djelima, ponašanjem i riječima dijeli srpski narod u Federaciji na „dodikovce„ i rezervne Srbe, a dalje neka i sam uz pomoć svojih gatala i guslara objašnjava cjelokupnu situaciju.

Ko je bena ili budala, neka to odgonetaju stada i pastiri, koji su zaluđeni, obmanuti i zavedeni  u svojim  propovjedima i bogosluženjima, ovakvoga Vladike i njegovih vjerskih sluga.

Sačuvaj nas Bože ovakvih namjesnika.

S poštovanjem, Mr Milan Jovičić, dipl.ing.el..

tačno.net
Autor/ica 6.8.2013. u 07:08