Ukinimo HDZ!

Autor/ica 27.10.2011. u 17:23

Ukinimo HDZ!

AKO JE Jadranka Kosor doista spremna vratiti se u baraku, to je onda dobar znak. To znači da će se HDZ napokon ugasiti kako bi se ponovno osnivao.

No u tom slučaju tu ukletu baraku treba spaliti prije nego što opet bude prekasno. Iz nje je već izašla jedna zločinačka organizacija, pa bi trebalo poduzeti sve da se to ne ponovi. Jednom nije bilo dovoljno. Jednom je bilo previše.

Ali da skratimo: nakon svega došlo je vrijeme da HDZ obustavi rad. Da portir ugasi svjetlo, čistačica pokupi zastavice, a Kosorica počisti sef.

Pod istragom su svi

Jer pod istragom se nalaze svi: stranka u cjelini, njezin bivši predsjednik, kao i izborna kampanja sadašnje predsjednice.

HDZ je i službeno osumnjičen za financiranje izbornih kampanja iz “crnih fondova”, odnosno novcem isisanim iz javnih poduzeća. Svaka njegova izborna pobjeda je kazneno djelo.

Pod istragom je i predsjednička kampanja Jadranke Kosor iz 2005. godine, međutim ne i sama Kosorica, unatoč činjenici da je ona kao odgovorna osoba potpisala lažno financijsko izvješće. Mladen Bajić, naučili smo već, ne hvata one koji su još na funkciji. Samo političke mrtvace.

Sanader pred sudom

A jedan takav, bivši predsjednik HDZ-a Ivo Sanader, upravo ovoga tjedna izlazi na svoje prvo suđenje. I to ono najbanalnije, za uzimanje provizije od Hypo banke. Čekaju ga još najmanje četiri, mnogo uzbudljivija procesa.

I kako onda takva stranka može još egzistirati?

Križni put u pakao

Jadranka Kosor bila je danas puna velikih parola. Pričala je o “križnom putu” koji stranka prolazi od prvog srpnja 2009. godine, želeći time udariti svetački glanc svojoj političkoj patnji. Međutim, HDZ se ne nalazi ni na kakvom “križnom putu”, najmanje na njegovoj pretposljednjoj postaji, nego u Čistilištu. S malim i gotovo nikakvim izgledima da se dočepa Raja.

Previše je tu bilo krađe, laganja, pretvaranja i ignoriranja, a premalo pravog kajanja.

Čak i sada kad se HDZ našao pred optuženičkom klupom, a njezina predsjednička kampanja pod istragom, Jadranka Kosor s indignacijom odbija mogućnost da podnese ostavku.

Ponaša se kao da s time nema nikakve veze: kao da nikad nije bila uz optuženog Sanadera u samom vrhu uskoro optužene stranke i kao da nikad nije stavila svoj potpis na lažno financijsko izvješće.

Ako je istina da iz čistilišta vode dva puta, HDZ uporno ide pogrešnim.

“Auzmeš!”

I zato je došlo vrijeme da se ova partija poništi. Karte su ionako od samog početka, još u onoj ukletoj baraci, krivo podijeljene.

Previše je tu bilo kriminala i korupcije, ratnih zločina i ratnih profitera, pljačke i nepravde koji su u proteklih dvadeset godina prošli nekažnjeno, pa se sada kad su stvari napokon došle do suda pruža gotovo jedinstvena prilika da se ovakav HDZ naprosto raspusti.

Nije dovoljno da izgubi izbore

Nije dovoljno da izgubi izbore. Jednom ih je izgubio, pa se vratio još gori, još opasniji, još pogubniji.

HDZ sada jednostavno treba ukinuti, visokopozicioniranim dužnosnicima zabraniti obnašanje javne funkcije, a običnim članovima oduzeti stranačke iskaznice, pa neka se kao obični građani okupe u kakvoj god baraci hoće i krenu ispočetka. Naravno, pod uvjetom da netko prije toga baraku iz predostrožnosti ne sravni sa zemljom.

Barem mu nije ostalo još mnogo toga što može uništiti.

Index.hr

Tagovi:
Autor/ica 27.10.2011. u 17:23