Stipe Mesić: Sramotna rehabilitacija zločinca Jure Francetića od strane Ministarstva znanosti

tačno.net
Autor/ica 9.6.2013. u 07:54

Stipe Mesić: Sramotna rehabilitacija zločinca  Jure Francetića od  strane Ministarstva znanosti

Počasni predsjednik Saveza antifašističkih boraca i antifašista i bivši predsjednik Republike Hrvatske, g. Stjepan Mesić, sa zaprepaštenjem i zgražanjem primio je informaciju da je časopis Vojna povijest koji se u najnovijem broju bavi razvojem oružane sile ustaškog pokreta, ustaškom vojnicom, a na naslovnici donosi sliku notornog ratnog zločinca, Jure Francetića, još od godine 2011. preporučen od nadležnog Ministarstva za čitanje u srednjim školama u Hrvatskoj.

Sporni broj treba povući iz prodaje, a Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta, umjesto preispitivanja spomenute preporuke i angažiranja neovisnih povjesničara, koji će istražiti – što, trebalo bi poduzeti – kada očito do sada nije – hitne mjere da prekine i spriječi svako dalje zagađivanje misaonog okoliša mladih generacija.

Dok se verbalno, uz određene blagdane, pozivamo na antifašizam, pored nas očito promiče dobro zamišljena i realizirana kampanja rehabilitiranja ustaštva, pa i nespornih ratnih zločinaca poput Jure Francetića. Tome treba stati na kraj.

 

 

Tagovi:
tačno.net
Autor/ica 9.6.2013. u 07:54