Slobodan Dukić: Srpski v(r)isak iz Hrvatske

tačno.net
Autor/ica 8.12.2014. u 13:41

Slobodan Dukić: Srpski v(r)isak iz Hrvatske

foto: google

Nikola i Samuilo, dostojni učenici onog zločinca sa Pala R.K. koji je pod promenjenim identitetom prodavao Srbima muda za bubrege. Sad visak vrti u Haagu.

Piše: Slobodan Dukić

Bili smo u operaciji čišćenja. Onda smo upali u ustašku zasedu. Ustašija svud oko nas. Pa sam ja izvadio visak iz nedara i rekao: Braćo Srbi. Ko pođe za mnom i za ovim viskom spasiće glavu.  Ko ne posluša poginuće od hrvatskog metka!

Tako je govorio “doktor” Nikola, dok je u čađavom  seoskom  dućanu, u selu Šumarak, na dnu Panonskog mora, vladao tajac. Zablentavila se publika. Balavi čikovi ispadaju iz usta. Lebde u vazduhu flaše piva. “Doktor” je naracijom zaustavio silu zemljine teže. Otkud  prvoklasni lažov  među verujućim u vampire i karakondžule? Iz Zagreba. Bacio usrane i krvave gaće i došao. Kaže mi, važno “Bio sam vojni bezbednjak”. Eto objašnjenja za onu sanitarnu operaciju sa početka. Njemu nisu mogle da promaknu ni mačke ako nisu na glavi imale kokardu. Da ovekovečim slikom susret sa  junačinom? Ni govora. Mlatara rukama. Izgubiće božju auru.

Danas taj imbecil ima – praksu. Viskom leči sve. Šeta organe za varenje od ždrela  do trtičnjaka. I nazad. Dok kolo morona tapka u mestu, on tim blesimetrom uteruje energiju majke zemlje u njihova dupeta. Još za Miloševićeva vakta ovde su lažni proroci, nadrilekari, beli i crni magovi zaluđivali narod. Nisu mogli sve da postignu. A onda zajedno sa  nesretnicima koji su bežali od  mača i ognja, stigla su pojačanja iz Hrvatske. Kao rečeni nadrilekar. Pamtim dan kad sam ga prvi put video. Decembar, devedeset i neke. Na nogama vunene čarape, sa ušivenim gumenim đonom. Danas džipovima rasteruje kokoši po banatskim šorovima. Menja aute češće nego čarape. Pacijenti su mu lekari, ali stvarni, advokati, policijski inspektori… U Srbiji loše zdravstveno stanje ne bira. Šlog, rak, sušica, šećerna bolest tuče raju ali i elitu. Daleko je Crna Gora i Ostrog. Zato samozvani doktor trlja ruke od posla.

Kako izgleda seansa isterivanja demona viskom? Priča čovek koga je Beli mag, tako Nikola sebe zove, unajmio da mu dovozi “bolesne u mozak” u šumetinu Deliblatske peščare. “Pa to ti je brale vrisak. Blizu kuće pašnjak. Požuteo od jare. Nikola je tu iscrtao krug. Noću ga zaliva. Trava zelena i sočna. Dođe julska smena pacijenata. Ne mogu da veruju. “Doktor” kaže da odatle tuče energija zemlje. Pet, šest zaluđenih tapka u krugu. “Doktor” oko njih sa viskom. Mrmlja molitvu…” Posle im ispisuje terapiju. Niko Nikoli ne ostaje dužan za spas duše i tela. Drski šofer je, posle terapije, zajebavao lujke. “Ako ne pomogne visak, popijte čašu vode sa Nikolinom slikom…”

U Deliblatskoj peščari – pošumila je Marija Terezija da ne bi peskom zatrpala Beč, ordinira još jedan hećim tame, laži i prevare. Samuilo Baron. Lažac kao onaj Baron Minhauzen iz stripova koji je leteo na topovskom đuletu. I u njegovim nedrima umesto srca bije – visak! Jebote ala je  lud, ovaj ludak rođen ispod Papuka. Priča mi kako na visoravnima Tibeta i danas ima ljudi koji su prešli trista godina života. Odbacio je sve religije na kugli zemaljskoj i onda mu je  bog svojeručno ispisao doktorsku ćagu. Priznaje da je  lečen “Na nervnoj bazi. I tako tri godine, a onda sam lekare poslao da čiste obuću narodu…”  Leči sve. Najteže slučajeve. Karcinom, leukemiju. Sprema knjigu “Od božjeg raja u Edenu, na Istoku, do pakla demokratije sa Zapada”. Nikola i Samuilo, dostojni učenici onog zločinca sa Pala R.K. koji je pod promenjenim identitetom prodavao Srbima muda za bubrege. Sad visak vrti u Haagu.

Profesor dr. Dušan Milisavljević, poslanik u Skupštini Srbije nedavno je upozorio,  Ministarstvo zdravlja i  policiju da se ozbiljnije uključe u borbu protiv nadrilekarstva. Ova pošast  uzela je  previše maha, a prevaranti koriste loše zdravstveno stanje građana da bi se obogatili, kaže. Lečio je ljude, koji su došli posle tretmana kod nadrilekara kojima je savetovano da upalu ušiju leče biljkom zvanom čuvarkuća ili belim lukom.

Priča mi poznanik da je naručio petrolej da izleči rak debelog creva. Ako to ne pomogne u prodaji je preparat za čišćenje kanalizacionih cevi. Ovde se reklamira kao lek protiv side i raka. More kamo one medicine za umobolnike?

tačno.net
Autor/ica 8.12.2014. u 13:41