Protest policije: “Gospodine ministre, ti jesi Muhamed, ali nisi pegamber”-VIDEO

Autor/ica 27.4.2012. u 11:54

Protest policije: “Gospodine ministre, ti jesi Muhamed, ali nisi pegamber”-VIDEO

Oko dvije stotine pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo okupilo se u petak na mirnim protestima ispred zgrade Vlade KS, tražeći ostavku ministra Muhameda Budimlića.

“Dok naše kolege umiru od bolesti nisu im osigurali nikakvu pomoć. Iako smo među najboljim policijskim agencijama u državi, nazivaju nas nesposobnim i korumpiranim”, rekao je Đozo okupljenim policajcima.

Kako javlja naš reporter s mjesta događaja policajci su donijeli i transparente, među kojima se ističe “Gospodine ministre, ti jesi Muhamed, ali nisi pegamber”.

Službenici MUP-a KS su poručili da ne žele ministra koji ne želi policiju i radi stvari koje nisu u njegovoj nadležnosti. Oni su istakli da Budimlić želi ukinuti brojne službe, među kojima je i služba kriminalističke policije, što je san svakog kriminalca.

“Ovaj skup nije štrajk, ali želimo poručiti da smo ozbiljni u namjeri da iskažemo naše nezadovoljstvo”, rekli su predstavnici policajaca, koji su odlučni u borbi za svoja prava. Nakon toga su se policajci razišli i vratili na svoja radna mjesta.


Autor/ica 27.4.2012. u 11:54