Predizborna vrućina

Autor/ica 20.3.2012. u 18:31

Predizborna vrućina

Dragan Marković Palma, predsednik Jedinstvene Srbije, još jednom je šokirao javnost, kada je u emisiji “Odluka 2012” na TV B92 tokom žučne rasprave sa Jorgovankom Tabaković iz Srpske napredne stranke pokazao elementarno neznanje.

Tokom cele emisije Marković i Tabakovićeva su polemisali, a u pojedinim trenucima i razmenili uvrede. Ipak, vrhunac je bio kada je Marković, po običaju, krenuo da podseća sagovornicu i gledaoce na sve što je učinio za Jagodinu.

Razgovor je tekao ovako:

  “Ja sam u Jagodini napravio šest škola, 30 domova kulture, 50 sportskih terena za razliku od vas koji niste napravili ni jednu trafiku,” rekao je Marković.

  “Ne pravim trafike, čoveče, ja sam doktor ekonomije,” uzvratila je Tabakovićeva.

  “Jeste li napravili neku ordinaciju?”, upitao je Marković sagovornicu, a ona je šokirano odgovorila:

 “Vi ne znate da postoje i doktori ekonomskih nauka…”

Palma i Betoven

Dragan Marković i ranije je imao slične ispade. Tako je u jednoj televizijskoj emisiji rekao da najviše voli da sluša Cecu, kao i da su mu pevali svi priznati domaći zabavni i narodni izvođači. On je zatim dodao da mu nisu svirali Betoven i Šopen, jer je bio mali.

  “Bio sam mali kad su oni bili popularni. Možda da sam bio ovih godina, možda bih i njih doveo da mi pevaju””, rekao je Palma pre nekoliko godina, iako je Betoven živeo od 1770-1827.  (Blic, 20.03.2012. – Palma ne zna da doktori ekonomije ne otvaraju ordinacije)

Tako je govorio Palma… Čovek, gradonačelnik Jagodine, ex  poslanik u Skupštini, biznismen i ko zna šta još. Njegovo poznavanje ekonomije liči na onu čuveno odvalu Velimira Ilića Velje kada je predložio predstavnicima Svetske banke da otvore filijalu u Čačku. Priceless… 

Predsednik Gradskog odbora DSS-a Andreja Mladenović je rekao da ta stranka gradsku kampanju započinje na dan početka proleća jer to simbolizuje budjenje.
On je kazao da će simbol kampanje biti cvet različak uz slogan “Jer nismo svi isti”. (B92, 20.03.2012.- Različak – jer nisu svi isti)

Posle «Zašto Srbija, a ne EU» – knjige utisaka njihovog doživotnog predsednika stranke Vojislava Koštunice – DSS se čudom metonimije pretvorio u različak. Koliko DSS-ovaca toliko različaka! A zašto? Pa zato što smo različiti, to jeste jer nismo svi isti.  Zato što je Srbija različak! Sledeća epizoda – «Kosovski božuri i različci vs. EU»

 

Tagovi:
Autor/ica 20.3.2012. u 18:31