Pobuna protiv Crkve: Vjernici traže da biskupi prestanu zloupotrebljavati religiju

tačno.net
Autor/ica 18.1.2013. u 13:22

Ova crkva poslije devedesetih nema nikakove veze sa mojim iskustvima iz odrastanja. Pretvorili su se u ekstremnu desničarsku političku stranku da ne upotrjebim riječ sektu. Pozivi na netoleranciju, mržnju, oružje, a sve to u ime očuvanja nekakve Hrvatske tradicije i očuvanja moralnih vrednota iz njihovih usta i fašističkih razno raznih udruga je u najmanju ruku licimjerno

Iz udruge David stiglo nam je pismo u kojem vjernici podržavaju ne samo rad te udruge već se otvoreno suprostavljaju napadu Crkve na državu i brutalnoj zloupotrebi religije.

Pismo prenosimo u cijelosti.

Poštovani!
Imam potrebu osvrnuti se na niz događaja koji u zadnjih mjesec dana truju svako normalno i razumno biće u Hrvatskoj!
1. Vjernica sam od kad znam za sebe a sad imam 53 godine, odrastala sam na Zagrebačkoj Trešnjevci, odlazila u crkvu Blaženog Marka Križevčanina i moj svećenik ja bio veličasni Franjo Jurak. On je bio oličenje nauka Isusa Krista, podučavao nas je o ljubavi među ljudima, toleranciji, o socijalnoj osjetljivosti, o prihvaćanju drugačijih od nas samih i o svim poštenim ljudskim vrednotama. Sate vjeronauka održavao nam je on ili časna sestra s kojom smo mogli razgovarati u doba puberteta o prvim ljubavima, mjesečnicama i svim temema koje su za nas u tim godinama bile važne.
Ova crkva poslije devedesetih nema nikakove veze sa mojim iskustvima iz odrastanja. Pretvorili su se u ekstremnu desničarsku političku stranku da ne upotrjebim riječ sektu. Pozivi na netoleranciju, mržnju, oružje, a sve to u ime očuvanja nekakve Hrvatske tradicije i očuvanja moralnih vrednota iz njihovih usta i fašističkih razno raznih udruga je u najmanju ruku licimjerno.
2. Neke ljude u ovom tekstu neću titulirati jer po mom skromnom mišljenju to ne zaslužuju.
Vidim na tim visoko moralnim skupovima Čorušića, ginekologa iz Petrove, može ga biti sram! 2001. bila sam hospitalizirana na Svetom Duhu i u sobi je bila gospođa iz Slavonije koju je on došao operirat. Žena je teško živjela i muž joj je donio bocu nekog stranog pića jer nisu imali s čime napuniti plavu kovertu, kad je išla Čorušiću na razgovor i kad je vidio što mu je donjela bacio je to u kut ordinacije i rekao da se s tim ne zahvaljuje za takvu operaciju, žena je sva očajna došla u sobu i satima plakala. I kad se jedan takav lik pokazuje u ime morala i vrednota normalnoj osobi se smuči u želucu!
3. Rebić se poziva na 6. zapovjed koja kaže: NE SAGRIJEŠI BLUDNO! Za to vrijeme u Hrvatskom zagorju Čuček (neznam točno u kojem mjestu je morao napustiti svećenićku službu zbog pedofilije puno se o tome pisalo) blagoslivlja kuće u Božićno vrijeme, dolazi na ispomoć Župniku jer treba obići puno kuća, uzeti koverte i na svaku napisati iz koje je kuće, jer po iznosu koji si dao tolko cjeniš vjeru! Ako si dao malo još te na misi prozovu ko lošeg vjernika. Da u jednom mjestu postoji svećenik za kojeg je na Kaptol poslano oko tridesetak prijava za seksualno zlostavljanje dječaka i naravno da je Kaptol sve to odbacio, ovaj i dalje vodi svoju župnu zajednicu, predaje u školi vjeronauk, a uz sve to napravio si je pravu vilu na vrhu jednog brijega, pa se postavlja još i pitanje od čega, jer su navodno svećenićke plače male! Tolko o moralu i poštenju!

Nekako iz devedesetih, nakon sveopće dominacije katoličke crkve u svjetovnom životu postalo mi je malo mučno na misama izmoliti Vjerovanje apostolsko u djelu:
VJERUJEM U CRKVU KATOLIČKU, jer su se udalji od svog učitelja Isusa Krista svjetlosnim godinama. Isus koji je bio oličenje skromnosti treba i takve apostole, ne one koji su nakinđureni zlatom izvezenim haljama, prstenjem s rubinima, voze se u blindiranim autima, sa naoružanim zaštitarima, blagoslivljaju puške! Grade bogate crkve, župne dvore i sve to u ime Isusa? Ne, oni to rade isključivo za svoju korist. Naravno da im je važno da ljudi što manje znanja posjeduju, jer najlakše je manipulirati s neukima!
4. Mene kao vjernicu uopće nije uznemirio plakat za predstavu Fine mrtve djevojke, niti povrijedio, ali me strašno vrijeđa prodaja krunica i ostalog tzv. vjerskog kiča uz plastične pištolje, mitraljeze, noževe i mačeve na štandovima ispred crkvi, na proštenjima i slično. Toliko kiča i toliko zarade na tzv. vjerskim simbolima je vrijeđanje svakoe osobe zdravog razuma.
Ibaš se našao Bandić koji će štiti svoje građane od takve moralne sramote! Pa taj čovjek da bude procesuiran za sva koruptivna djela i malvezacije trebao bi odslužiti 4 životne kazne!
5. Crkva u Hrvata ima i svoje unutarnje sekte koje su toliko financijski jake i makar se Kaptol baš ne laže s njihovim stavovima ne može im ništa. Npr. Ivančić, izdaje knjige u kojim između ostalog piše da depresija nije bolest nego pomanjkanje vjere u Boga, očito nam netrebaju psihijatri, psiholozi nego egzorcisti.
Piše o GREŠNOJ MATERNICI! Žena koja je učinila pobačaj od tog trena u svom tjelu nosi grešnu maternicu i kad će i koliko god puta će biti trudna djete u njezinoj utrobi pati i patiti će do kraja života i živjeti sa teškom traumom zbog smrtnog grijeha svoje majke!
Čudno, a ubiješ pet ljudi, siluješ žene i djecu, dođeš na ispovjed i sve ti je oprošteno, a uz sve to svećenik mora čuvati tvoju ispovjednu tajnu i nesmije ju odati civilnoj vlasti!
6. Ta ista moralna vertikala, jedina u ovom zatrovanom komunističkom režimu ne javlja se i ne podiže glas i prosvjede sa svojim udrugama zbog: gladnih, beskućnika, nezaposlenih, zlostavljanih, zbog sveopćeg porasta teškog nasilja nad životinjama, na uništenju prirode i klime, pokradene države devedesetih godina, ratnih zločina, silovanja! ZAŠTO? Jer svi takvi nemaju novaca da izgrade nove crkve i svetišta!
7. KARAMARKO U POSJETU BOZANIĆU!
Što nam to govori, ide se na definitivno rušenje sadašnje demokratsko izabrane vlasti i bojim se ne samo vikom s oltara nego i puno krvavije!

Žao mi je što se nemogu učlaniti u vašu udrugu, jer bez obzira što više neću odlaziti u crkvu ali ću i dalje vjerovati u postojanje Boga i Isusa Krista, ali vas molim budite glasni i hrabri, ujedinite sve normalne ljude u ovoj zemlji! Ovim putem dajem potporu ne samo vama, nego i svim udrugama koje promiču prava čovjeka na slobodu, Dalibora Matanića, Ivu i Vinka Brešana, Olivera Frljića i sve one koji čine pravu stvar za slobodu misli i djelovanja, jer ako se ova hajka razmaše bojim se da će po Hrvatskoj se početim paliti lomače i spaljivati svi mi koji nemožemo prihvatiti ovaj cirkus crkve i njihovih bezglavih čudovišta.
Oprostite zbog dugog teksta i vjerojatno puno gramatičkih pogrešaka, jer ovo je pisalo moje srce!
puno pozdrava

Kao Udruzi nije nam cilj da se borimo protiv Katoličke ili neke druge  crkve, one to same najbolje rade. Mi želimo uz pomoć argumenata skrenuti pažnju svima (svejedno o kojem se vjerskom svjetonazoru radi)  koji  još mogu analitički prepoznati istinu od neistine da sami zaključe što im se i radi čega nešto nudi. Da to radimo bez fige u đepu pokazuju mnoga javljnja i komentari na našu adresu. Ne želimo afirmaciju Udruge ili nekog od nas, želimo afirmaciju ljudskih prava i istine.
Udruga David

tačno.net
Autor/ica 18.1.2013. u 13:22