Pjevaj Thompsone!

Radomir Lazić
Autor/ica 25.5.2017. u 14:27

Izdvajamo

  • Ostala im je samo Bosna, ovakva kakva jeste i kakvom ste je vi napravili. Njena hiljadugodišnja istorija više ne pije vode, sav vaš „trud“ oko njenog očuvanja bila je samo i zajedno sa „pjevačima“ jedna tragična predstava. Ukrasti, ukrasti i ukrasti bio je sav i jedini vaš nacionalni, politički i ekonomski program.  

Povezani članci

Pjevaj Thompsone!

Zato, kad na tom koncertu njihov „čarobnjak“ otpjeva „Lijepu našu“ u nazočnosti zagrljenih Čovića i Kordića zapitajte se zbog koga je i koji je to narod u Bosni i Hercegovini ugrožen. Spavate li mirno gospodo Bakire, Zlatko, Željko, Nermine…………

Nagrada „Isa-beg Ishaković“ ime je dobila po osmanskom upravitelju Bosne iz 15. stoljeća koji se smatra jednim od utemeljitelja Sarajeva kao urbanog centra u tom razdoblju.

“Dopustite mi da ovaj prvi trenutak nakon primanja nagrade budem osobno emotivna. Naviru mi tople uspomene iz mojih studentskih dana, bla, bla bla ”, rekla je Kolinda Grabar-Kitarović, dobitnica ove „prestižne“ nagrade za 2015 g.

“Dobrodošla kraljice Balkana i nado Bosne i Hercegovine”, kazala je uz srdačni pozdrav hrvatskoj predsjednici Hatidža Mehmedović, predsjednica udruge “Majke Srebrenice”.

“Lijepa li si” Bosno moja, djeljiva i necjeljiva, pjevala je kraljica Kolinda u Lourdesu dok ovih dana zvanično Sarajevo (kako to degutantno zvuči) svira kurcu.

Laku vam noć svirači, pozicioni i opozicioni, on će pjevati u Mostaru i vi ga u tome ne možete spriječiti. Vi, čuvari cjelovite Bosne od kojih većina vas ima i Hrvatsku putovnicu pa je zbog toga, godinama već, branite ili tačnije pozivate da je brane, one koji još uvijek, mada su predati u amanet, ne mogu ili neće biti rezerva u Turskoj.

Ostala im je samo Bosna, ovakva kakva jeste i kakvom ste je vi napravili. Njena hiljadugodišnja istorija više ne pije vode, sav vaš „trud“ oko njenog očuvanja bila je samo i zajedno sa „pjevačima“ jedna tragična predstava. Ukrasti, ukrasti i ukrasti bio je sav i jedini vaš nacionalni, politički i ekonomski program.

Zato, kad na tom koncertu njihov „čarobnjak“ otpjeva „Lijepu našu“ u nazočnosti zagrljenih Čovića i Kordića zapitajte se zbog koga je i koji je to narod u Bosni i Hercegovini ugrožen.

Spavate li mirno gospodo Bakire, Zlatko, Željko, Nermine…………

Radomir Lazić
Autor/ica 25.5.2017. u 14:27