Opasna aktivna Sanaderova obrana

Autor/ica 20.7.2011. u 00:07

Opasna aktivna Sanaderova obrana

Ivo Sanader nema namjeru braniti se šutnjom, nego je odlučio braniti se aktivno. To znači da će poreći krivnju i po pitanju odgovornosti reći: Ako sam i kriv, krivi su i oni (koji?). Sanader je stoga realna opasnost za niz “nekih”.

Činjenica je da u bivšoj stranci i u Vladi nije imao mali broj suradnika i zbog mogućih problema u kuloarima se spominju neka utjecajna imena kao potpisnici spornih dokumenata koji se već brane da nisu ništa znali. Sanader još nije vidio svoj istražni spis, ali se vratio s pripremljenom obranom. Pred istražiteljima će je početi iznositi u četvrtak. Tada USKOK počinje ispitivanje koje će trajati danima. Nakon toga će dobiti potvrdu da su ga mnogi za svoju slobodu teretili, a javnost će dobiti njegov odgovor na stalno prisutnu priču (u koju malo tko vjeruje) da je moguće da je za sve kriv on i da osim njega nitko ništa nije znao.

U istrazi slučajeva gdje ga sumnjiče da je kao glava hobotnice naredio izvlačenje novca iz državnih tvrtki i da je njegovu bivšu stranku upleo u kriminal s crnim fondovima, Sanader aktivnom obranom može dovesti istražitelje i do pitanja sukrivnje nekih suradnika. Riječ je o dugom razdoblju njegove političke i stranačke vlasti koje, ako je obilježeno kriminalom u upravljanju državnim tvrtkama i novcem te strankom – što je kroz afere izišlo na vidjelo – mora dobiti epilog kroz odgovore na pitanja tko je sve kriv i je li moguće da državni i stranački aparat tako dugo proizvodi kriminal, a da nitko nije znao ni morao znati da to radi šef vladajuće stranke i Vlade.

poslovni.hr

Tagovi:
Autor/ica 20.7.2011. u 00:07