Nikolić danas raspisuje izbore u Srbiji

tačno.net
Autor/ica 29.1.2014. u 10:06

Nikolić danas raspisuje izbore u Srbiji

Predsjednik Srbije Tomislav Nikolić potpisat će danas, točno u podne, ukaz o raspuštanju Skupštine Srbije i odluku o raspisivanju izvanrednih parlamentarnih izbora, najavljeno je iz Predsjedništva Srbije.

Premijer Ivica Dačić i prvi potpredsjednik Vlade Aleksandar Vučić jučer su Nikoliću uručili obrazložen prijedlog Vlade za raspuštanje Parlamenta, nakon čega je predsjednik Srbije novinarima potvrdio kako će izvanredne parlamentarne izbore raspisati u skladu s Ustavom i da će, najvjerojatnije danas, obavijestiti javnost o tome i o datumu održavanja izbora.

Predsjednik Nikolić je tada istaknuo kako su svi svjesni da je Vlada Ivice Dačića učinila mnogo i ostvarila mnoge ciljeve, a jedan od najvažnijih je početak pregovora s Europskom unijom, te podsjetio da je imala jednu rekonstrukciju i kako je s pravom shvatila da treba provjeriti kako stoji pitanje legitimiteta i potom ubaciti novu energiju u sastav vlade.

‘Srbija neće stati’

„Nakon toga, ljudi koji budu izabrani na parlamentarnim izborima na jednoj čvrstoj i solidnoj osnovi koju je postavila ova Vlada, nastaviće da grade evropsku Srbiju, evropsku kuću, sigurnu od kriminala i kuću koja će izgrađivati svoju ekonomiju i izvršiti reforme“, rekao je Nikolić i poručio da su pred novom vladom veliki poslovi.

Naglasio je i kako Srbija neće stati u kampanji i da će funkcionirati sve institucije.

Prethodno je Vlada prijedlog za izvanredne izbore obrazložila potrebom da se osigura što šira podrška reformama i modernizaciji društva.

Očekuje se da izbori budu održani 16. ožujka, zajedno s izborima za Skupštinu Grada Beograda, a bit će to deseti parlamentarni izbori, ujedno i sedmik izvanredni, od uvođenja višestranačja u Srbiji.

aljazeera.net

tačno.net
Autor/ica 29.1.2014. u 10:06