Nedim Fejzić: 90 minuta istine i vjera u uspjeh Papetovih zmajeva!!

Autor/ica 15.11.2011. u 10:38

Nedim Fejzić: 90 minuta istine i vjera u uspjeh Papetovih zmajeva!!

U vrijeme kada pišem ovaj tekst ostalo je manje od dvadeset sati do početka utakmice, nešto manje od hiljadu i dvjesto minuta, minuta koji će da odrede našu sudbinu koja nam može donijeti nešto do sada neviđeno. Duga, besana noć koja nas čeka je pred nama. Naš tim ponovo izlazi na megdan Portugalu, ali ovaj put nismo u zaostatku nakon prve utakmice.

Čeka nas meč istine, u kojem se nakon 11 utakmica koje smo odigrali u ovom kvalifikacionom ciklusu odlučuje sudbina i prolazak u Ukrajinu i Poljsku. Ono što su naši momci prikazali je fenomenalno, ali čeka nas meč u kojem jednostavno moramo biti na vrhunskom nivou i pokazati da pripadamo odabranom društvu i da smo ekipa koja ima snage da se nosi sa najboljim timovima čak i na teškim gostovanjima.

Teško je bilo šta reći, a ne ponoviti sve rečeno. Još je teže dati prognozu u utakmici koju igraš protiv reprezentacije koja se nalazi na šestoj poziciji na FIFA – inoj listi najboljih selekcija. Ekipi za koju igra jedan od dvojice najboljih igrača svijeta u ovom trenutku..

Mi hoćemo da vjerujemo. Mi hoćemo da naši momci sutra izađu na teren i odigraju maksimalno ozbiljno i koncentrisano. Hoćemo da pokažu jednu dozu mangupluka, jednu veliku količinu drskosti i da nas obraduju. Hoćemo da vidimo da smo rame uz rame sa Portugalcima. Naši momci su nikada bliže odlasku na jedno veliko takmičenje.

U petak smo odigrali jednu taktički odličnu utakmicu, samo je Salihović dobio karton i neće moći da igra u revanšu. Vraćaju nam se Papac i Pandža, ali Papac ima problema sa temperaturom, i naš medicinski tim čini sve da ga osposobi za meč na „Luž stadionu“.

Pape je smiren i staložen kao i obično. Naši igrači kao ni selektor su složni u jednom, a to je da će dati svoj maksimum i izgarati na terenu. Ekipa smo koja posjeduje odlične kreatore u veznom redu, sjajno posloženu odbranu i imamo Edina Džeku. Imamo generala Rahimića i Spahića kao vođu ove generacije. Generacije koja bi sutra mogla postati nešto o čemu će dugo da se priča.

Pred utakmicu sa Bjelorusijom u Bjelorusiji sam mislio da ćemo teške da prođemo kvalifikacije, ali je tada Pape uradio brilijantno svoj zadatak i od te utakmice naš tim igra kao preporođen. Od te utakmice, nikada se ne zna kakvu taktiku i u kakvom sastavu ćemo da igramo. Postali smo nepredvidljivi, a samim time i opasni. Jer kada protivnik ne zna protiv koga igra i sa čime raspolažeš, ima veliku šansu da te precijeni/potcijeni.

Imamo veliki motiv, i nećemo da se zamaramo sudijama, Platinijem. Mi želimo fer borbu u kojoj ćemo pokušati nadigrati protivnika i pokazati Evropi da vrijedimo. Želimo da svi igrači koji se dvoume da izaberu naš dres, odaberu nas. Želimo da ovu pobjedu naši igrači poklone našem napaćenom narodu. Ovu pobjedu želimo da poklonimo Ivici Osimu. „Švabi“ koji se i pored ovakvog zdravstevnog stanja uhvatio u koštac sa malignim problemima našeg fudbala.

 

Vrijeme je!!!

Sretno momci, sretno Bosno i Hercegovino!!!

 

Autor/ica 15.11.2011. u 10:38