Nezvanično: Izetbegović vodi

tačno.net
Autor/ica 12.10.2014. u 20:34

Nezvanično:  Izetbegović  vodi

U Stranci demokratske akcije (SDA) već su dali prve izjave za medije u kojima tvrde da su ostvarili jako dobar rezultat.

U 19 sati zatvorena je većina od preko 5.000 birališta na opštim izborima u BiH na kojima se bira nova vlast na državnom nivou, u Republici Srpskoj i u Federaciji BiH, u kojoj su birane i skupštine kantona. Izlaznost na nivou BiH je 50,10%.

Amir Zukić, generalni sekretar SDA, ustvrdio je večeras u izjavi za medije da, prema do sada prebrojanim glasovima, “Bakir Izetbegović ima natpolovičnu većinu” u utrci za Predsjedništvo BiH.

U SDA je, sudeći prema onome kako izbori štab, odnosno centrala stranke izgleda, sve spremno za slavlje. Međutim, ne treba žuriti sa zaključcima jer se listići tek prebrojavaju.

Kako javljaju naši reporteri, u centrali ove stranke se već okuplja njeno uže rukovodstvo, među kojima i Izetbegović koji je poslije zatvaranja birališta stigao u centralu u društvu supruge.

U ovoj stranci se također žale na nepravilnosti tokom izbornog procesa. Veliki broj nepravilnosti su, kažu, prijavili Centralnoj izbornoj komisiji.

U izbornom štabu Partije demokratskog progresa (PDP) tvrde da na osnovu prebrojanih glasaova na manjim glasačkim mjestima Mladen Ivanić za Predsjedništvo BiH i Ognjen Tadić za predsjednika RS-a, ubjedljivo vode ispred Milorada Dodika i Željke Cvijanović.

Prema nekim informacijama Ivanić vodi sa 64,5 posto, dok Cvijanović ima 35,02.

Na bazi 10 biračkih mjesta iz više gradova Republike Srpske, Laktaši, Banjaluka, Bijeljina… kandidat Saveza za promjene za predsjednika Republike Srpske Ognjen Tadić ubjedljivo vodi ispred Milorada Dodika.

Gradski odbor SDS-a Bijeljina: Na svim veći biračkim mjestima u Semberiji ubjedljivo vode kandidati Saveza za promjene, Ognjen Tadić i Mladen Ivanić. Izlaznost oko 55%.

Preliminarni podaci će biti priopćeni iza 00.00h.

klix.ba/bntv

tačno.net
Autor/ica 12.10.2014. u 20:34