Nermin Bise apeluje: Zaustavite policijski teror u Mostaru

tačno.net
Autor/ica 27.3.2014. u 09:31

Nermin Bise apeluje: Zaustavite policijski teror u Mostaru

OTVORENI POZIV NERMINA BISE:

Ministru sigurnosti (još uvijek nesmijenjenom) gosp. Fahrudinu Radončiću, ministru unutrašnjih poslova FBiH Predragu Kurteši, direktoru FUP-a Draganu Lukaču, članovima Predsjedništva BiH: Izetbegoviću, Radmanoviću i Komšiću, visokom predstavniku Valetninu Inzku, Ambasadorima SAD-a, Njemačke, Francuske, Italije i ostalih država u BiH, te cjelokupnoj javnosti, građanima BiH i našim građanima u svijetu:

Učinite sve što je u vašoj moći, nadležnosti i odgovornosti da ministar policije u HNK Mostar Slađan Bevanda u što skorijem roku bude smijenjen, kao i komesar policije HNK, te zapovjednik specijalnih policijskih snaga u HNK.
Oni su naime podstrekači i nalogodavci monstruoznog i divljačkog iživljavanja nad građaninom Mostara Muharemom Hindićem kojeg su pripadnici policije bez ikakva razloga, brutalno pretukli i držali zatočenog 24 sata. Nije mu dozvoljena posjeta njegovog advokata, nije mu osiguran adekvatan tretman i medicinsko zbrinjavanje, a brutalnost i sliedžijstvo policije kakvo nije zabilježeno ni u najcrnjim danima bilo kojeg FAŠISTIČKOG REŽIMA poprima vrhunac u činjenici da je Hindić bio izgladnjivan puna 24 sata kojem nije data ni korica hljeba i šoljica čaja.


Na ovoj fotografiji vidljivi su tragovi siledžijskog iživljavnja nad Hindićem. I ako vam ovo nije kap koja je prelila čašu i zbog koje nećete reagovati, a na šta vas obavezuje Zakon, onda recite jasno ljudima da u HNK vlada FAŠISTIČKA vlast. Recite jasno to, jer ovaj narod zna kako se može i umije izboriti protiv FAŠIZMA. Ovaj narod je već u više navrata odnio pobjedu nad FAŠIZMOM!!!

 

 

tačno.net
Autor/ica 27.3.2014. u 09:31